Societatea Urban va sista furnizarea de apa rece proprietarilor şi agenţilor economici cu datorii

2
Directorul economic al societăţii, Maria Stan, spune că debitele la zi însumează peste 120 de miliarde de lei vechi, pentru consumatorii din toate localităţile în care URBAN furnizează apă. Ponderea cea mai mare a restanţelor se înregistrează la nivelul asociaţiilor de locatari din Slobozia iar măsura de sistare a apei reci îi va afecta atat pe răuplatnici cât şi pe cei cu plata la zi.
Pentru recuperarea restanţelor de la locatari, Societatea URBAN a iniţiat peste 500 de procese.
Cetăţenii care vor să se debranşeze de la reţeaua comună de apă pot depune o cere tip la Societatea Urban iar după ce obtin aprobarea işi pot alege o firma autorizată pentru realizarea coloanei individuale de apă.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. deci dupa ce ca e un rahat de apa, similar celei din africa, datorita desteptaciunii lui ionascu, adica poate fi folosita numai in scopuri menajere cel mult, o taie si pe aia inclusiv celor care au platit la zi.
    incompetenta si nesimtirea clasice, practicata de administratia locala au dus la asemenea stiri din sudan mai degraba

  2. ESTE BINE DE STIUT ! Atentie la prevederile Art. II.

    Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.

    Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 502 din 20 iulie 2010

    Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

    Art. I
    Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, se modifica dupa cum urmeaza:
    Articolul 13 va avea urmatorul cuprins:
    “Art. 13
    Veniturile obtinute din exploatarea proprietatii comune apartin asociatiei de proprietari. Aceste venituri alimenteaza fondurile speciale ale asociatiei de proprietari pentru reparatii si investitii cu privire la proprietatea comuna si nu se platesc proprietarilor. Lista acestor venituri, precum si cheltuielile aferente lor sunt prezentate semestrial intr-un raport afisat la avizierul asociatiei de proprietari.”

    Art. II
    (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
    (2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
    (3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
    (4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

    Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.