Stingere penalităţi

1

Agenţii economici care înţeleg să plătească de bună voie datoriile restante la stat sunt iertaţi de plata penalităţilor de întârziere a dărilor către buget.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa transmite că, pentru obligaţiile fiscale restante la 31 august, penalităţile de întârziere se anulează dacă obligaţiile financiare principale şi dobânzile aferente acestora se sting prin plată voluntară sau compensare până la sfârsitul acestui an.
În cazul în care datoriile agenţilor economici către bugetul general consolidat sunt plătite până la jumătatea anului viitor, penalităţile de întârziere se reduc cu 50%
Achitarea obligaţiilor restante anulează, total sau parţial, actele administrative fiscale sau titlurile executorii prin care s-au stabilit datorii suplimentare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Daca aparent pare o masura buna, care incurajeaza mediul de afaceri, plina de ingaduinta fata de firmele care de-abia reusesc sa isi desfasoare activitatea, masura vizeaza de fapt stingerea obligatiilor excedentare ale firmelor clientelare cu datorii mari si foarte mari la stat. S-a mai intamplat asta. Adica, firmele “privilegiate” (de partid, ale VIP-urilor, fictive, mascate, etc.), au fost astfel “iertate”!
    Ce propun eu? Ca toate firmele sa nu mai plateasca nimic pana la 31 decembrie fiindca, oricum, nu se vor calcula dobanzi sau penalizari. Folositi banii pana atunci, nu fiti fraieri! Ar fi raspunsul nostru la masurile pline de… fantezie ale actualilor gurvernanti, care si-au dat su stangul in dreptul cand a fost vorba de masuri care ar trebui sa stimuleze initiativa privata si cresterea economica.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.