Strategia de dezvoltare a judetului Ialomiţa dezbătută public la Urziceni

3
Consiliul Judeţean Ialomiţa promovează, în dezbateri publice organizate în cele mai importante localităţi ialomiţene, strategia de dezvoltare a judeţului, în perioada 2009 -2020.
Obiectivul general al proiectului este acela de a dezvolta capacitatea de formulare a politicilor publice pentru dezvoltarea urbană, socio -economică prin implementarea unui aşa zis proces participativ de planificare strategică.
În prima fază a fost întocmit profilul socio economic şi demografic al judeţului. Documentul,completat cu datele obţinute de la actorii relevanţi de la nivel local şi judeţean, reprezintă sursa principală de date pentru elaborarea strategiei.
Prezent la Urziceni la dezbaterea publică a proiectului, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, profesorul Silvian Ciupercă a făcut recurs la istorie pentru a susţine necesitatea existenţei unui plan de acţiune: “Japonia, prabusita dupa al doilea razboi mondial, cu cetatenii care mancau din ajutoarele alimentare oferite de Statele Unite, a selectat cativa oameni care au primit ca misiune din partea imparatului sa creeze o strategie pentru viitorul Japoniei. In anii ’70 a aparut miracolul Japonez; acest scurt episod explica de ce cred eu personal ca este nevoie de o strategie in judetul Ialomita”.
Strategia de dezvoltare este orientată pe trei direcţii considerate prioritare de către administraţia judeţeană.
În ceea ce priveşte scepticismul şi negativismul de care au dat dovadă parte dintre reprezentanţii administraţiilor locale în privinţa şanselor de dezvoltare a zonei în condiţii de recesiune generalizată, preşedintele Consiliului Judeţean consideră că această atitudine este dată tocmai de lipsa unei gândiri în perspectivă.
După Urziceni, seria dezbaterilor publice ale strategiei de dezvoltare a judeţului în următorii zece ani a continuat la Căzăneşti şi Slobozia.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. O propunere privind promovarea Strategiei de dezvoltare: sa se mearga la Barbulesti, pe maidanul de langa halta, si sa se prezinte cetatenilor localitatii chestia cu japonezii care mancau din ajutoarele alimentare oferite de USA; de dat sa nu li se dea nimic. Apoi, daca acestia vor continua sa se comporte civilizat cu presedintele cji, inseamna ca e OK, daca nu, inseamna ca e vorba doar de campania dintre campanii a psd-istilor ialomiteni. P.S. Li se poate vorbi si in franceza….

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.