Supervizarea de legalitate

0
Reglementarea ministerului agriculturii, privind stabilirea condiţiilor şi priorităţilor pentru păşunat la nivelul comunităţilor locale, bulversează administraţiile din judeţ. Primăriile au la dispoziţie islazurile comunale sau orăşeneşti, dar solicitările primite din partea crescătorilor de animale însumează o suprafaţă mai mare decât cele existente pentru păşunat.
Aşa se face că la nivelul consiliilor locale se încearcă stabilirea unor condiţii de parcelare şi atribuire a terenurilor din izlaz prin adoptarea unor hotărâri locale. Analizate de juristul prefecturii, actele normative sunt apreciate  ilegale, indiferent dacă prevăd darea în folosinţă a gratuită a islazului, impun taxe pentru păşunat sau prevăd scoaterea la licitaţie a suprafeţelor.
Ultima raportare a Prefecturii privind actele administrative emise de administraţiile publice locale şi considerate ilegale, incriminează administraţiile din Feteşti, Fierbinţi Târg, Drăgoeşti, Făcăeni, Ograda şi Perieţi. În cazul în care Primăriile nu-şi retrag sau revocă aceste acte normative, Prefectura se va adresa instanţei de judecată.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.