Trecea o moară prin consiliu

0
Consilierii judeţeni au discutat la ultima şedinţă despre oportunitatea de achiziţie a unui imobil de patrimoniu pentru a întregi colecţia Muzeului Naţional al Agriculturii, până când unii dintre ei s-au plictisit şi au plecat.
Cum la vot au rămas fără cvorum, încercările Consiliului Judeţean de a prelua o moară ţărănească în domeniul public al judeţului, au fost zădărnicite.
Moara ţărănească, cu pietre şi piuă de bătut postav, urma să fie adusă de la Muzeul Dimitrie Gusti din Bucureşti, pentru a completa istoria agriculturii, la Slobozia.
Secretarul Consiliului Judeţean Ialomiţa, Constantin Stoenescu, a precizat că proiectul de hotărâre se bazează pe o solicitare a Ministerului Culturii.
Desi pledoariile pentru achiziţia bunului de patrimoniu au fost ţinute de consilierul democrat liberal, Ion Vede, seful acestuia de partid a parasit sala de sedinta invocand treburi urgente.
Cum şi ceilalţi colegi din grupul politic PDL fie au lipsit de la şedinţa extraordinară, fie au plecat,  proiectul de hotărâre a rămas nevotat. Moara cu pietre şi piuă de bătut postav este specifică judeţului Vâlcea şi are o valoare de inventar de 25.000 lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.