Unu-unu-doi, mii de firme eu jupoi

0

În Ialomiţa, peste patru mii de agenţi economici s-au încadrat în termenul limită de depunere a formularului 112. Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, la nivelul judeţului, până la încheierea sesiunii de completare şi predare, contribuabilii şi administratorii de firme au reuşit în procent de 96% să se achite de raportarea datelor financiare către stat.
Din totalul declaraţiilor depuse, 5% sunt cu erori, care în perioada imediat următoare vor fi corectate.
Oficialii Direcţiei Financiare reamintesc contribuabililor că nedepunerea sau depunerea cu întârziere a formularului 112 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu 1.000 până la 5.000 lei pentru persoanele juridice.
În situaţia în care angajatorul nu depune în mod repetat declaraţia lunară, acesta va fi declarat inactiv, cu consecinţele legale ce decurg de aici.
Până la data de 1 iulie, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin Internet, fie la ghişeu, în ultima situaţie împreună cu Anexa 1 semnată şi ştampilată, iar celelalte informaţii vor fi livrate pe suport electronic. Dupa această dată este obligatorie depunerea formularului prin Internet.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.