Urban contraatacă

0

DSP Ialomiţa a anulat autorizaţia de funcţionare a societăţii URBAN, pentru că furnizorul de apă nu a reuşit să instaureze zona de protecţie sanitară severă, în jurul puţurilor forate.

Reprezentanţii societăţii URBAN susţin că apa de la robinetele slobozenilor este bună de consum, fără a periclita sănătatea locuitorilor oraşului. Directorul Valentin Cilibeanu a explicat într-o conferinţă de presă ca apa se furnizează în aceleaşi condiţii de potabilitate ca atunci când DSP a acordat autorizatia de  funcţionare. Directorul URBAN a mai precizat că legea apei prevede ca în cazul unor neconformităţi pentru unul sau mai mulţi parametri, autorizaţia de funcţionare să se acorde cu derogare.

Valentin Cilibeanu a mai spus că un punct din programul de conformare care nu a putut fi respectat dar care a stat la baza anulării autorizaţiei de funcţionare se referă la instituirea zonei de protecţie sanitară severă. Aceasta presupune împrejmuirea unei zone circulare în jurul forajelor pe o rază de 10 metri. La acest moment zona de protecţie este sub forma unui patrulater.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.