Urziceni – pământ african

0
Sub acest slogan comercial a părut că se desfăşoară vizita efectuată ieri în Ialomiţa de către Mbaye Samb, primarul oraşului senegalez Khumbol.
Oficialul a venit la Urziceni însoţit de doi membri ai consiliului local şi de reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale de la Dakar.
Vizita reprezintă răspunsul la voiajul privat pe care primarul Constantin Sava l-a făcut anul trecut în Senegal. Practic, Sava a fost invitat în ţara africană de către ambasadoarea României la Dakar, Simona Ioan, de a cărei familie pe edilul şef al Urziceniului îl legă o mai veche prietenie. În cursul vizitei de anul trecut Sava a ajuns şi la Khumbol, oraş de mărimea Urziceniului şi cu al cărui primar a ţinut legătura. De aici până la parteneriatul de afaceri româno-senegalez n-a mai fost decât un pas.Iar ideea de start a fost aceea a unei staţii foto-voltaice similare celei  al cărei proiect se derulează acum la Urziceni şi pe care africanii s-o realizeze la ei acasă cu bani europeni şi sprijin logistic din România.
Oaspeţii senegalezi, veniţi dintr-o ţară care alocă educaţiei 40 la sută din produsul intern brut, au vizitat marţi şi şcoala generală nr.2 ,,Ion Heliade Rădulescu’’ dar şi un complex de creştere a bovinelor de la Balaciu, investiţie de care Mbaye Samb a fost extrem de impresionat şi pe care o vede de asemenea realizabilă la el acasă.
Proiectele discutate vor fi detaliate în cursul vizitei edilului de la Urziceni programată deja pentru vara anului viitor.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.