Vaccinul pentavalent pentru bebeluşii de patru luni lipseşte în Ialomiţa de aproape 2 luni

1

Părinţii aşteaptă din iulie să efectueze imunizarea bebeluşilor împotriva poliomielitei sau tetanosului, din cauză că Ministerul Sănătăţii întârzie licitaţia de achiziţionare a vaccinului. Stocurile au fost făcute însă pentru restul vaccinurilor care se administrează până la vârsta de 1 an, iar unele depăşesc necesarul pentru cabinetele medicilor de familie.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Mihaela Dumitrescu, spune că pentru vaccinarea de rutină în judeţ sunt peste 5.000 de doze.
Împotriva rujeolei în Ialomiţa sunt disponibile 500 de doze de vaccin pentru copiii de până la 1 an. Până în prezent au fost înregistrate 140 de cazuri de rujeolă la Bărbuleşti.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Nu conteaza! Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că USL şi-a votat împărţirea colegiilor parlamentare, în Comitetele Naţionale Executive ale fiecărui partid, acesta vorbind despre tratatul de la Murighiol. Întrunile USL s-au desfăşurat într-un resort de lux, dar atmosfera a fost una tensionată, mai ales datorită nemulţumirilor PNL. În ceea ce priveşte deciziile luate de Comitetul Executiv al PSD azi, Victor Ponta a declarat că acestea au fost luate în unanimitate, iar Crin Antonescu a adăugat că în PNL s-a înregistrat un vot împotrivă şi o abţinere. ” De data asta v-am bătut noi la scor”, a venit replica rapidă a lui Victor Ponta. Întrebat în legătură cu o eventuală candidatură a lui Dan Voiculescu, Victor Ponta a răspuns, vizibil iritat: “Muriţi de grija lui Voiculescu”.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.