Vaidenoi 3

6

Astfel, pentru un autoturism de 1.300 de centimetri cubi, asigurarea obligatorie va costa 420 de lei, adică aproape o treime din salariul mediu brut din septembrie. Un motor mai mare înseamnă, desigur, un preţ pe măsură. La mai mult de 2.000 de centimetri cubi, asigurarea costă peste 1.000 de lei pe an. Există şi societăţi de asigurare unde scumpirile ajung şi la 300 de lei.  Plătim mai mult pentru că, în 2010, va creşte limita de despăgubire, de la 300.000 euro la 500.000 euro pentru pagube materiale, şi de la 1,5 milioane de euro la 2,5 milioane de euro pentru vătămări corporale şi decese.

Există şi o veste bună! Conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor promite că şoferii care s-au ţinut departe de accidente rutiere vor beneficia de reduceri la plata RCA-ului. Aceste discounturi pornesc de la 10% faţă de tariful standard şi pot ajunge, şi până la 50%. De preţurile reduse beneficiază însă doar şoferii care nu au fost implicaţi în accidente în ultimii şapte ani. În schimb, dacă aţi fost implicat în două accidente rutiere în 2009, atunci puteţi plăti un RCA de trei ori mai mare decât cel standard.

Elena Oancea

6 comentarii

 1. Niste hoti. Niste SRL-uri care merg brat la brat atunci cand vine vorba de a face profit pe carca poporului. Da p-astia cine dracu ii controleaza. Pot sa umfle pretul asa cum le vine lor ? Chiar asa, asta e tara nimanui ? Pai ce, noi in luna aceea putem sa platim din salariu numai asigurarea la masina ??? Ra-ti ai dracu de hoti. Alo, domnu deputat Neacsu? Nu puteti sa va aratati desteptaciunea pe aceasta tema ? Dar va rog eu, daca va implciati, faceti-o in stilul caracteristic, zeflemist, cu tupeu si de sus asa. Nici restul dinamitelor de parlamentari nu sunt exclusi din comentariu meu. Deci Panturu, Pocora, anonimul de Gaina, Tinel si care dracu mai sunt ca imi scapa.

 2. E O GLUMA!
  Ce parlamentarii au timp de asa ceva?
  Singurul scop este imbogatirea personala in timp scurt si cam atat.
  Ce initiative parlamentare au avut distinsii parlamentari ialomiteni?
  Ce luari de cuvant ?
  Sau poate nu i-am observat noi!

 3. 420 de lei va pare mult? dar daca se intampla sa busesti un SL600 de 60mii de euro? sau si orice alta masina, de regula un accident obisnuit se soldeaza cu pagube mult mai mari fata de 420 de lei.
  La aglomerarea de pe sosele si rata accidentelor care a crescut nu mi se pare asa mult. in UK de pilda asigurarea obligatorie unei masini cu motor de 1,3l e in jur la 600 de lire sterline pe an.

  • da’ ce-ar fi sa le ia 600 de lire alora care au mai facut accidente si 6 lire celor care nu? nu te supara, dar inmulteste 4 milioane lei cu 20 de cand am masina si vezi cat am cotizat ca sa platesc masinile retarzilor care baga viteza sau iti taie fara jena calea pe principiul “ca e masina asigurata”….

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.