Vânare de vânt

3

Terenurile din zona Giurgeni au potenţial maxim pentru captarea vântului şi vor fi concesionate la valoarea record de 5 milioane de lei pe an hectarul.
Proiectul pentru înfiinţarea unui parc eolian în extravilanul comunei Giurgeni a mai făcut un pas, pe hârtie, iar la nivelul judeţului există numeroase solicitări pentru instalarea unor panouri solare sau mori de vânt.
Deocamdată, consilierii judeţeni au aprobat concesionarea a 40 de hectare de teren agricol din domeniul privat al judeţului Ialomiţa pentru utilizarea în scopul obţinerii de energie verde.
Preşedintele Silvian Ciupercă spune că în extravilanul comunei Giurgeni s-au făcut măsurători care indică un potenţial major al curenţilor de aer şi există mai multe firme interesate de obţinerea energiei verzi.
Vicepreşedintele liberal al consiliului judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, precizează că toată suprafaţa pe care o deţine judeţul în domeniul privat este deja concesionată. În aceste condiţii, demersul actual este o supralicitare a contractului existent.
Toate solicitările transmise administraţiei judeţului vor fi documentate şi supuse aprobării consilierilor judeţeni în şedinţele ulterioare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.