Viceprimarul de la Moviliţa a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită electorală

0

Marian Drăghici a candidat din partea PNL la alegerile locale, iar în ziua scrutinului din 10 iunie a fost reţinut şi arestat preventiv sub acuzaţia că a oferit diverse sume de bani locuitorilor comunei, în schimbul votului.
Ulterior, Marian Drăghici avea să devină consilier local şi, pe 16 octombrie, după o şedinţă extraordinară de consiliu local în urma căreia fostul viceprimar Iuliu Petrache a fost schimbat din funcţie, să ocupe fotoliul din cabinetul 2 al Primăriei Moviliţa. Demersul consilierilor liberali şi social-democraţi avea să primească pe 30 octombrie şi avizul de legalitate din partea Prefecturii. Avizul a venit la o zi după ce magistraţii Judecătoriei Urziceni au emis hotărârea prin care Marian Drăghici este condamnat la şase luni de închisoare cu suspendarea pedepsei şi un termen de încercare de doi ani şi jumătate.
Decizia instanţei de la Urziceni este atacabilă cu recurs la instanţa superioară. În cazul în care Tribunalul Ialomiţa va menţine sentinţa iniţială, actualul viceprimar se va vedea în situaţia încetării de drept a mandatului de consilier obţinut în urma votului din iunie.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.