Vot de blam la preşedinte

5

În Ialomiţa s-au înregistrat peste 17.000 de voturi nule la funcţia de preşedinte pentru Consiliul Judeţean. Cele mai multe au fost voturi albe.
Cele mai multe voturi nule s-au înregistrat în localităţile cu primari PDL sau candidaţi puternici din partea Alianţei pentru Ialomiţa, al cărui reprezentant pentru funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean a fost scos din cursa electorală printr-o decizie a instanţei judecătoreşti, în prima săptămână de campanie.
Preşedintele Silvian Ciupercă admite că numărul consistent de buletine anulate poate însemna şi un vot de blam la adresa candidaţilor.
Surprinzător este că la numărul de voturi albe se remarcă şi fiefurile liberalilor ialomiţeni. În Slobozia, ponderea voturilor nule este de 3%, ceea ce înseamnă aproape 700 de buletine, iar reprezentanţii partidelor din secţiile electorale au spus că unii alegători au scris explicit pe buletin: Cazacu preşedinte!
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Da.Silvian Ciuperca tot cu 82000 de voturi ar fi castigat functia de presedinte al cj iar api tot acelasi scor obtinea in consiliu.Deci Cazacu tot nu ajungea presedinte de ar fi candidat,dar probabil unii ce ar fi incercat sa cumpere sau sa fure pt el ar fi ajuns la mititica.Asa o sa ajunga doar Marinica.

  2. 17000 de voturi sunt anulate,iar din astea unele sunt albe sau scrie pe ele PENALUL.Majoritate anulatelor sunt in fiefuri pdliste,asa ca eu pot intelege ca s multe si dublu sau triplu stampilate….adica anulau voturi valabile pt Ciuperca.Asa ca cel putin 60% din cele 17000 pot fi contabilizate pt Ciuperca.Nu stiu numarul de voturi obtinut de consilierii usl ca sa pot sa nteleg prin comparare daca electoratul pnl nu l a votat pe Ciuperca.Dar analiza asta cred c o sa si o faca psd si pnl pe localitati si sectii de vot chiar daca au castigat .

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.