Din primavara, canalizare la Sfantu Gheorghe

0

Primarul comunei Sfantu Gheorghe are motive sa priveasca cu otpimism in viitor. Doua din prfoiectele menite sa aduca bunastare in comunitatea pe care o pastoreste sunt intr-un stadiu avansat de executie.
In primul rand, retea noua de apa si, noutate absoluta in mediul rural ialomitean, retea de canalizare. L-am lasat pe domnia sa sa prezinte stadiul de executie al proiectului: „Am obtinut finantare prin ordonanta 7/2006. Lucrarile de executie la reteaua de canalizare sunt in proportie de 90 la suta efectuate pentru prima etapa, pentru cei 2,7 km din reteaua de colectare. Vom continua apoi cu cei 17 km de retea stradala si statia de epurare. Reteaua de alimentare cu apa este aproape gata. Urmeaza racordarea la reteaua electrica si apoi efectuarea probelor. Eu sunt convins ca la inceputul lui martie 2009 cetatenii pot sa-si branseze gospodariile la reteaua principala.”
Un al doilea proiect vizeaza o gestiune colectiva a deseurilor. Colectiva pentru ca la el participa 7 localitati : Garbovi, Ion Roata, Sfantu Gheorghe, Balaciu, Sarateni, Munteni Buzau si Ciochina.
L-am lasat tot pe domnul Madalin Teculescu sa ne vorbeasca despre stadiul proiectului : “Proiectul de gestiune colectiva a deseurilor avea termen de finalizare acum, la sfarsitul lui noiembrie 2008. Termenul a fost prelungit, cu acordul Ministerul Lucrarilor Publice, pana in luna iunie 2009. Asta datorita faptului ca trebuie sa avem un serviciu functionabil, iar pentru acest lucru am constituit o asociatie de dezvoltare intercomunitara, care se numeste ECO 2008. Ori, formalitatile pentru obtinerea avizelor si acordurilor pentru infiintarea asociatiei dureaza destul de mult. Oricum, in primavara vom face aceasta asociatie sa functioneze. In ceea ce priveste proiectul propriu zis, in toate cele sapte comune arondate au fost distribuite cetatenilor si institutiilor patru mii de pubele. Urmeaza achizitionarea autospecialelor, care vor ridica aceste pubele de la consumatori si vor transporta deseurile la depozitele conforme. Este asadar un proiect in derulare pe care, vrem nu vrem, il vom finaliza pana in iunie anul viitor, asta pentru a ne alinia la cerintele europene privind colectarea deseurilor menajere.”
 
Oana Rodica NECULA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.