Directorul Penitenciarului Slobozia, anchetat de DIICOT pentru favorizarea eliberarii conditionate a lui Nutu Camataru

1

Conform unui articol publicat de ziarul „Romania Libera” joi, 12 februarie, Andrei Dumitru, directorul Penitenciarului Slobozia, si Valentin Sorescu, fost director la Penitenciarul Jilava, alaturi de alti functionari din cele doua institutii, sunt anchetati de catre procurorii DIICOT, fiind suspectati ca ar fi favorizat eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru de catre doua instante de judecata. Eliberarea ar fi fost posibila prin anularea cu usurinta a unor pedepse primite de condamnatul Ion Balint pentru incalcarea regulamentelor penitenciarelor (folosirea unor telefoane mobile, detinerea de bani, coordonarea unei revolte). De asemenea, cei doi directori ar fi grabit eliberarea conditionata a lui Nutu Camataru si prin faptul ca, fara a respecta legislatia, l-au trecut pe listele cu regim semideschis si pe lista activitatilor educative pentru premieri repetate, desi detinutul executa o condamnare mai mare de cinci ani.
Ancheta a demarat atat la solicitarea conducerii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), cat si ca urmare a unei sesizari facute de presedintele unui sindicat din penitenciar. Pe de alta parte, a existat si autosesizarea procurorilor DIICOT ca urmare a unor interceptari ale convorbirilor telefonice purtate din puscarie de catre membrii clanului Camataru. Procurorii au cunoscut astfel toate demersurile facute de Nutu Camataru pentru a obtine eliberarea conditionata, iar anchetarea preliminara a directorilor a inceput abia dupa ce suspiciunile s-au confirmat, sustin surse din ANP.
Tiberiu Ungureanu, directorul adjunct al ANP, a confirmat sesizarea procurorilor DIICOT.
Sa mai notam ca pe data de 25 februarie, Comisia de eliberari a Penitenciarului Slobozia va lua in discutie o noua cerere de eliberare conditionata a lui Nutu Camataru.

Nicolae TACHE

1 comentariu

  1. O porcarie.Unde este Justitia?Probabil doarme.De ce nu se spune adevarul?Se fac presiuni de ”sus” pentru ca justitia sa nu-si urmeze adevaratul curs!?
    Am vrut sa scriu mai multe dar… mi-am adus aminte ca sunt membu confident.
    Law see!!!
    Don’t you now that.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.