BUCURIE LA MAXIM: Poliţiştii de la circulaţie dădeau cu banii pe la bărbie de fericire!

4

Agenţii poliţiei rutiere arestaţi pentru 29 de zile au luat în doar câteva săptămâni din luna aprilie zeci de şpăgi de la conducătorii auto care tranzitau judeţul.
O adevărată fabrică de făcut bani a fost pusă la punct de poliţiştii serviciului poliţiei rutiere Ialomiţa care-şi făceau veacul pe DN2A pe porţiunea Căzăneşti – Giurgeni, cel mai lung şi frecventat segment de drum naţional – european ialomiţean. Camerele de supraveghere montate pe cel puţin una dintre autospecialele dotate cu aparatură radar au înregistrat episod cu episod toate acţiunile poliţiştilor rutieri în urma cărora aceştia primeau sume de bani cuprinse între 100 şi 400 de lei de la conducătorii auto în schimbul „îndulcirii” sancţiunilor sau, dacă suma era suficient de mare, în schimbul trecerii cu vederea a încălcării regulamentului rutier.
Zeci de şpăgi pe trafic redus
Până în prezent în dosarul penal sunt cercetaţi 9 poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, 2 dintre ei în stare de libertate şi 7 în stare de arest pentru 29 de zile, Curtea de Apel Bucureşti respingând recursurile formulate de arestaţi.
Până acum, în dosar apar doar fapte petrecute în luna aprilie a acestui an, într-o perioadă în care traficul a fost unul mai degrabă redus. Chiar şi aşa, infracţiunile se numără nu pe degete ci cu zecile, unul dintre poliţiştii arestaţi având nu mai puţin de 25 de speţe în care a primit bani şi alte foloase materiale, cu 5 mai multe decât ale altui coleg de tură, acum coleg de celulă. Ori, dacă într-o perioadă „subţire” din punct de vedere al traficului s-a luat şpagă de atâtea ori, este lesne de bănuit la ce nivel s-au ridicat „încasările” în plin sezon, în lunile iunie şi iulie, spre exemplu!
Şpăgarul superstiţios
Una dintre înregistrările făcute îl surprinde pe unul dintre cei 7 poliţişti aflaţi în arest în timp ce se bucura nevoie mare când a primit de la un coleg suma de 3 milioane de lei, „partea” care i se cuvenea din suma totală colectată de la şoferii „arşi” pe persoană fizică şi nu pe proces verbal de contravenţie. El a luat bancnotele şi le-a dat pe la bărbie, bucuros că a primit fără nici un fel de efort o sumă atât de frumoasă, într-un gest superstiţios făcut pentru a atrage „cadouri” financiare similare şi pe viitor.
Toate aceste înregistrări au fost atent analizate de procurorii din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Ialomiţa şi împreună cu transcrierea convorbirilor telefonice interceptate cu sprijinul cadrelor din Serviciul Român de Informaţii constituie dovezi irefutabile ale infracţiunilor repetate ale poliţiştilor rutieri. (ARTICOLUL COMPLET ÎN SĂPTĂMÂNALUL INFORMAŢIA).
PETRONEL TUDOR

4 comentarii

  1. o filiera in toata regula de care se speriau toti soferii din tara ! nu de putine ori am auzit cu urechile mele cum soferi din alte zone ale tarii spuneau ca in ialomita , mai ales pe tronsonul cazanesti-giurgeni sunt cei mai “japcari” militieni ! ma gandesc acum ce s-ar fi intamplat oare cu agentul bordea daca mai ramanea la rutiera . . . “norocul” lui a fost ca evenimentul sau s-a petrecut in decembrie anul trecut iar luna aprilie nu l-a mai prins la rutiera ! dar decat arestat ca fostii colegi mai bine pus la dispozitie si in libertate , nu ? ? ?

  2. mai da hood justice te freaca rau grija de bordea asta.nu vezi ca in toate comentariile tale aduci discuta de el?asta imi miroase a invidie si a prostie cocalar de doi lei ce esti.nu vezi ca esti penibil?de tot rasul?

  3. nu ma intereseaza ca il cheama bordea , taras , ciriblan , chitoiu , micu , goaga sau altfel . . . important e ca fiecare sa plateasca si sa fie responsabil pentru faptele sale , nu sa se ascunda dupa deget , sa se musamalizeze faptele lor sau mai stiu eu ce alte variante ar mai exista . . . . eu am raspuns si voi raspunde mereu pentru faptele mele si imi asum responsabilitatea pt. tot ceea ce fac si spun in fiecare clipa , chiar si pt. ceea ce scriu aici ! dumneata “domnule geo ” nu crezi ca esti responsabil pentru tot ceea ce faci si spui in fiecare zi ? ? ?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.