A refuzat locul 30! Maria Petre, candidat independent la PE!

2

Europarlamentarul democrat-liberal Maria Petre, propusă în unanimitate de PDL Ialomiţa pentru un loc pe lista partidului la alegerile din iunie, a primit din partea conducerii partidului doar poziţia 30. „Din păcate, Ialomiţa nu a contat…“, ne-a declarat Maria Petre. În această situaţie, deputatul european s-a retras de pe lista PDL!

Actualul europarlamentar Maria Petre, singurul om politic din judeţ care a ocupat o asemenea funcţie, a primit în unanimitate sprijinul Biroului Permanent Judeţean al PDL pentru o nouă candidatură la alegerile din iunie. De fapt, a fost singurul democrat-liberal ialomiţean care şi-a manifestat intenţia pentru o asemenea candidatură. Situaţie în care nu avea cum să nu primească voturile colegilor de partid. Susţinerea din judeţ nu s-a regăsit însă şi la nivelul central al partidului. Candidatura a fost „cântărită“, iar locul 30 atribuit nu este numai unul neeligibil, ci la coada listei…

„Din păcate, Ialomiţa nu a contat…“, ne-a declarat telefonic, de la Bruxelles, Maria Petre. 

Apare întrebarea: „Ialomiţa“ sau „Maria Petre“? 

Maria Petre nu a renunţat definitiv la candidatură. Dacă pe lista PDL nu şi-a găsit locul, se pare că deputatul european s-a simţit atât de bine la Strasbourg şi Bruxelles încât va încerca să obţină un alt mandat candidând ca… independent!?! Care independenţă? Chiar dacă va fi nevoită să demisioneze din PDL, acţiunea de a strânge semnături a început de ieri, cu membrii democrat-liberali pe post de purtători de liste. Se foloseşte logistica partidului… Şi sediul partidului… Cu aşa (in)dependenţă…

Cazacu Marinică, preşedintele PDL Ialomiţa, despre hotărârea Mariei Petre: „Îi respect decizia!”

Contactat telefonic, preşedintele PDL Ialomiţa, ne-a declarat că organizaţia judeţeană a susţinut fără rezerve cadidatura Mariei Petre pentru un nou mandat în Parlamentul European, hotărârea fiind luată de Biroul Permanent Judeţean cu unanimitate de voturi.

„Decizia privind ordinea pe lista de candidaţi a PDL a fost stabilită de Colegiul Director Naţional al partidului. Nu s-a avut în vedere doar activitatea ca europarlamentar, ci şi rezultatele obţinute de partid în Ialomiţa la alegerile de anul trecut”, afirmă Cazacu. 

Şi tocmai rezultatele la alegerile locale din iunie 2008 au avut ca efect şi demisia europarlamentarului Maria Petre din funcţia de preşedinte al PDL Ialomiţa. O demisie prin care şi-a asumat responsabilitatea atât pentru eşecul din cursa pentru Primăria Slobozia, dar şi pentru rezultatele înregistrate în judeţ. Iar efectele au fost resimţite din plin şi la alegerile parlamentare din luna noiembrie.

Cât priveşte candidatura ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European, decizia atrage demisia din partid a Mariei Petre.

„Îi respect această decizie! Numai că nu se va putea folosi de partid pentru ceea ce doreşte să facă în continuare. Dacă sunt colegi de partid care îi susţin candidatura, o vor putea face, dar numai după ce vor demisiona din PDL”, mai spune Cazacu Marinică.

Daniela Istrate

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.