Dispută în PSD Ialomiţa: Ciupercă vs. Ionaşcu, pentru preşedinte

2

Primarul municipiului Slobozia şi-a făcut publică intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al PSD Ialomiţa. Gabi Ionaşcu pare să fi început deja campania din interiorul partidului, anunţând că îl va susţine pe primarul din Amara pentru un loc eligibil pe lista partidului la alegerile europarlamentare. Şansele lui Ionaşcu de a-i lua locul lui Ciupercă par minime, în condiţiile în care actualul preşedinte al organizaţiei, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean, se poate folosi (şi chiar o face) de bugetul judeţului pentru a câştiga voturi de la primarii social-democraţi. Şi, după cum s-au împărţit banii se poate spune că a acumulat deja o parte din voturi!

În PSD Ialomiţa a început deja disputa pentru primul loc în partid, deşi nici măcar nu a fost stabilită data la care vor avea loc alegerile din interiorul organizaţiei judeţene. Unii susţin chiar că evenimentul se va produce după alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului în curs. Oricum, bătălia a fost deschisă, iar primul care şi-a anunţat intenţia de a-i fi contracandidat actualului preşedinte este primarul Sloboziei. 

Este greu de crezut că Gabi Ionaşcu îl va putea înlătura din fruntea social-democraţilor ialomiţeni pe Silvian Ciupercă, mai ales că acesta a ratat cu succes şi alegerile la şefia organizaţiei municipale a partidului (alegeri adjudecate de actualul viceprimar Alexandru Stoica, pe timpul când acesta era doar consilier local). Că tot este obişnuit cu metodele de campanie, folosite şi la alegerile locale de anul trecut, Ionaşcu speculează orice nemulţumire din partid pentru a-şi atrage de partea sa cât mai mulţi colegi cu drept de vot în interiorul filialei judeţene a PSD. Poate pe o asemenea nemulţumire a mizat şi atunci când a anunţat că îl susţine pe primarul din Amara, Victor Moraru, pentru un loc eligibil pe lista partidului la europarlamentarele din iunie. Se ştie că primarul din Amara nu a fost tocmai încântat de modul în care a fost scos din cursa pentru nominalizarea ca prefect al judeţului. Probabil că Ionaşcu şi-a câştigat deja un aliat în persoana lui Victor Moraru. Primarul Sloboziei se mai gândeşte şi la un alt sprijin, acela al deputatului Marian Neacşu, mai ales că, împreună, au format o echipă câştigătoare şi la alegerile locale, dar şi la cele parlamentare, din 2008.

Dacă Marian Neacşu nu se va decide să candideze chiar el împotriva lui Silvian Ciupercă, probabil că se va afla în tabăra lui Ionaşcu la alegerile din PSD Ialomiţa.

Deocamdată, Gabi Ionaşcu a ales Primăria Slobozia pentru a-şi face publice intenţiile politice. O mănuşă aruncată preşedintelui Ciupercă, pe care, nu ne îndoim, liderul social-democraţilor ialomiţeni a ridicat-o deja…

Daniela Istrate

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.