Demiteri la TV!

1

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, face ordine la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură cu ajutorul posturilor centrale de televiziune. Invocând pueril întârzieri care îşi pot găsi explicaţii inclusiv în structura ministerului pe care îl conduce, Sârbu omite să-şi anunţe hotărârea mai întâi celor pe care i-a demis pentru a-şi face publică decizia la o oră de maximă audienţă. Metoda folosită, pe care nu Sârbu a brevetat-o în politică, are rolul principal de a trimite în plan secundar motivul real al acestor demiteri. Acela de a lăsa cale liberă pentru cei care, în final, vor ocupa aceste posturi, pe criterii de algoritm politic.

Victoria Didiţă, directorul executiv al APIA Ialomiţa, ne-a declarat pe această temă: „Această formă de demitere este neaşteptată. Pot spune că mă aşteptam la o asemenea măsură, dar normal ar fi fost să ni se comunice direct decizia, să vedem care sunt motivele, textul de lege pe care se bazează această decizie. Încă nu am primit nici o înştiinţare oficială şi deţin doar informaţiile care au fost transmise pe posturile de televiziune. Am dat examen pentru a ocupa acest post, şi nu a fost vorba de un examen pe un post de televiziune…”

În Ialomiţa, postul a fost adjudecat de PSD, în urma negocierilor purtate la nivel judeţean cu PDL. Surse din PSD susţin, în schimb, că organizaţia judeţeană nu a stabilit încă numele celui care va ocupa această funcţie. Aşa că varianta cea mai posibilă este numirea unui interimar pentru o perioadă scurtă de timp, până când PSD Ialomiţa se va decide pe cine va susţine pentru postul de şef al APIA.

Daniela ISTRATE

1 comentariu

  1. Eu zic sa nu le plangem de mila capuselor de pe la agentiile de gen. Asa au obtinut si ei postul respectiv iar asta face parte din felul in care se face politica in Romania. Competenta nu are nimic de-a face cu numirile astea, e doar o rotatie a cadrelor pe principiul vin ai nostri si pleaca ai lor. Cine si-a antrenat bine limba sau a sponsorizat pe cine trebuie primeste acum rasplata.
    Sa ne traiasca politicienii ca ceva mai bun nici nu meritam.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.