Isteria politică

0

Aproape că nu există ieşire în public a unui om politic fără ca declaraţiile acestuia să nu urmărească efectele pe care cuvintele le au asupra electoratului, din perspectiva alegerilor de anul acesta. Isteria pare să fi cuprins clasa politică, visul de a ajunge la Bruxelles sau la Cotroceni trecând ca un virus de la un candidat la altul. Se fac scenarii, se aruncă acuzaţii, se înmulţesc ameninţările cu puşcăria, numai pentru a ţine îndreptată atenţia electoratului spre circul de la televizor şi nu spre pâinea din rafturile magazinelor. Cu indivizi care vorbesc despre alţii pentru că nu au ce spune despre ei, toţi îşi dau cu părerea despre orice, devenind peste noapte experţi în politică externă, politică internă, justiţie şi cine mai ştie ce.

Dacă scena la nivel central este ocupată de politicieni care se bălăcăresc pe orice temă supusă dezbaterii, în judeţ, iţele au fost încurcate rău de decizia unui anumit personaj local. Trecerea dintr-un partid în independenţă i-a modificat semnificativ simţul olfactiv, dintr-o dată,  când, picată la final de listă, a simţit mirosul putred din politica românească. Bine, dacă ar fi fost plasată pe un loc eligibil, nasul nu i-ar fi fost mutat din loc de izurile printre care s-a mişcat în voie până acum.

A apelat şi la primari PSD pentru a strânge semnături. Aflând de manevră, liderul social-democrat de Bărăgan a dat câteva telefoane interzicând procesul şi ameninţând cu sancţiuni.

În ajutor au sărit şi nişte slujitoare ale Domnului care au uitat de cele sfinte şi că sunt în Postul Paştelui pentru a se angaja laic în oastea Mariei! Care oaste s-a împrăştiat prin localităţi şi nu a primit doar binecuvântarea electoratului, ci şi vorbe de du(lce)h în aceste zile de post…

Isteria cuprinde România! Dar numai în zona politică… Pentru cetăţeanul de rând, obligat să-şi numere banii de pâine, nu va conta dacă Popescu sau Ionescu va fi în avionul de Bruxelles, după 7 iunie… Aşa cum nu a contat nici până acum!  

Daniela ISTRATE

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.