Subprefectul Bitea, „navetist“ la Prefectura Ialomiţa!?

3

Cristian Vasile Bitea a fost numit subprefect în noiembrie 2008. De atunci, se spune că a fost la muncă vreo 45 de zile, timp în care nu a ţinut nici măcar o audienţă. A beneficiat de o primă de instalare în cuantum de 116.610.000 de lei şi i s-a oferit o locuinţă de serviciu la MB20. A folosit maşina de serviciu pentru naveta de la Bucureşti la Slobozia şi retur, dar şi pentru curse în interiorul Capitalei. Pentru activitatea sa a primit un salariu de încadrare de 38.870.000 de lei…

Din 16 februarie, subprefectul este în concediu medical… CV-ul, document public doar pe site!

Cristian Vasile Bitea a fost numit subprefect al judeţului Ialomiţa în noiembrie 2008, moment în care a devenit înalt funcţionar public. Din 2002, a ocupat mai multe posturi de funcţionar public, pornind de la expert debutant, în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi ajungând consilier al Direcţiei Control Instituţii Publice (Departamentul de Control al Guvernului). În 2008, a absolvit Institutul Naţional de Administraţie (INA), programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.

Bitea s-a născut în iulie 1979 în judeţul Bihor şi domiciliază în sectorul 6 din Bucureşti.

Pentru că Prefectura Ialomiţa a refuzat să ne pună la dispoziţie o copie a CV-ului lui Bitea, pe motiv că face parte din categoria datelor cu caracter personal (una dintre excepţiile invocate de Legea privind liberul acces la informaţiile de interes public), îi informăm pe juriştii instituţiei că tocmai au încălcat legea, din moment ce documentele pentru prefect şi subprefecţi sunt postate pe site-ul instituţiei!!!

Un bucureştean la Prefectură…

După ce a fost instalat la Prefectură din a doua încercare (la prima a absentat chiar Bitea), înaltul funcţionar public a luat etapă cu etapă noile îndatoriri. Şi-a încasat prima de instalare, în cuantum de 116.610.000 de lei vechi şi, tocmai între Crăciun şi Revelion, pe 29 decembrie, prin decizia prefectului Mocănescu, a fost instalat şi în locuinţa de serviciu de la blocul MB20.

Chiar dacă venitul salarial este confidenţial (deşi orice venit achitat din bani publici nu trebuie să rămână confidenţial), salariul de încadrare al acestuia este de 38.870.000 de lei. Diferenţa dintre salariul de încadrare şi venit constă în sporurile de care un astfel de (înalt) funcţionar public beneficiază. Dacă nu ştim cam cât ia în mână (sau, mă rog, pe card) domnul subprefect, atunci ştim cu siguranţă că acesta, din noiembrie şi până în prezent nu a ţinut nici o audienţă, deşi programul este afişat atât la Prefectură, cât şi pe la toate primăriile din judeţ (în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 9.00). Se spune că nu au fost astfel de solicitări!

Dacă locuitorii din judeţ nu s-au îngrămădit la Prefectură în zilele de miercuri pentru a-şi expune problemele, atunci, ca şi contribuabili, i-au achitat lui Bitea nu numai venitul lunar, cât şi naveta acestuia între Bucureşti (unde îşi are domiciliul) şi Slobozia (unde, se spune, lucrează)!

Ca zile, sunt, dar orele?

Conform pontajului, în noiembrie, Bitea a fost 5 zile la muncă. În decembrie şi ianuarie, numărul de zile a fost de câte 20, iar în februarie, subprefectul s-a prezentat la birou în 10 zile, din 16 februarie anunţând că se află în concediu medical. Nu se precizează însă câte ore pe zi şi-a exercitat funcţia subprefectul Bitea. Că la cât a circulat între Bucureşti şi Slobozia, probabil că o parte dintre atribuţii le-a rezolvat prin telefon, în maşina de serviciu!!!

Dar să vedem cam cum s-au derulat unele zile de muncă ale lui Cristian Bitea. Cu şoferul aferent maşinii de serviciu!!!

Cu maşina…

Extragem la întâmplare zilele de vineri, 16 ianuarie, şi de luni, 19 ianuarie. Maşina cu numărul de înmatriculare MAI 12441 a făcut, de mai multe ori, ruta Bucureşti-Slobozia şi retur.

Pe 16, maşina a plecat din Bucureşti la ora 6.00 şi a ajuns în Slobozia la ora 9.00. Între orele 10.00 şi 11.30, maşina s-a deplasat în interiorul municipiului Slobozia, 15 km. La ora 14.00, autoturismul a plecat spre Bucureşti, unde a ajuns două ore mai târziu. De unde reiese că, practic, Bitea a stat la muncă între orele 9.00 şi 14.00. 40 de km a însemnat circuitul prin interiorul Capitalei, iar, la ora 18.00, maşina a plecat din Bucureşti (a ajuns la Slobozia la ora 20.30).

Luni, 19 ianuarie, acelaşi autovehicul a plecat din Slobozia la ora 6.00 şi a ajuns la Bucureşti la ora 8.30. Între orele 9.00 şi 13.00, MAI 12441 a circulat prin Bucureşti, străbătând 50 de km. Plecarea din Bucureşti s-a produs la ora 16.30, maşina ajungând în Slobozia la ora 19.00. (I se plătesc şoferului orele suplimentare „pierdute“ pe ruta Slobozia-Bucureşti?)

În numai două zile, autovehiculul a străbătut 600 de km între cele două localităţi, 90 de km în Bucureşti şi 15 km în Slobozia. În total, 705 km!!!

Venituri salariale, cheltuieli cu deplasarea, salariul şoferului, locuinţă de serviciu… Cu ce eficienţă? Că, dacă ar fi să ne luăm după fişa postului… 

(Notă: Ca şi CV-ul, şi fişa postului este pe site-ul Prefecturii Ialomiţa) 

Daniela ISTRATE 

3 comentarii

 1. Am crezut ca fiind un tanar nu va face ce fac lupii aia mai batrani. Dar imi pare rau cand vad ca si tinerii fac asa ceva, si din cauza unora lumea nu va mai avea incredere in tineri cand vor cauta sa candideze pe anumite functii.

 2. Avem politicieni ce nu au decat un scop” inavutirea”. Avem si “” REVOLUTIONARI” care din ” putinii” bani pe care ii primesc si-au tras mercedesuri la scara si vile pe terenurile primite ” pentru faptele de vitejie”.
  Adevaratii eroi au umplut cimitirele iar profitori o duc din ce in ce mai bine.
  Ei, numai muncesc pentru ca si-ar pierde” renta “lunara pe care o primesc .
  CINE SUNT CEI CARE AU DAT CU ATATA USURINTA ATATEA “PLOCOANE ” SI ATATEA FACILITATI FALSILOR REVOLUTIONARI???????????
  PAI TOT AI NOSTRI POLITICIENI CARE AU SI EI CATE UN CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR(BINEINTELES PENTRU CA IN DEC.1989 AU SPECULAT MOMENTUL SI LE-A IESIT!!!!). Dar apropo, cine stie ,cine sunt revolutionarii de”Slobozia’? Are cineva curajul sa faca o lista cu ei si sa vedem ce au facut inainte de dec.1989, in dec.1989 si pana azi……….ESTE CINEVA CURAJOS??????????? Sa ne rezumam doar la politicieni si (falsi)revolutionari de Slobozia, pentru ca traiesc alaturi de noi, in acest orasel linistit de provincie si nu le este rusine ca sunt niste “lipitori”………

 3. Bitea junior este omul de casa al lui Vasile Blaga. Taica-su a fost prefect in vremea Conventiei ocazie cu care l-ar fi scos pe Blaga din niste rahaturi ce s-ar fi lasat cu dosare penale daca nu intervenea el. Maica-sa este un personaj de trista amintire pentru lumea medicala din Oradea. Cautati pe google Zoe Bitea. Juniorul a pastorit o perioada o asociatie de studenti, a pus mana pe niste fonduri europene, si le-a impartit cu amicii. Pana in 2004 era membru PSD. Gurile rele spun ca la serviciu la ANFP avea poza lui Nastase pe birou. Dupa care brusc a devenit membru PD ca deh, bombonel pierduse alegerile. L-a luat Blaga si l-a facut consilier al lui desi Bitea n-avea nici o competenta. De atunci s-a tot plimbat prin diverse posturi caldute. Va ajunge si mai sus desigur pentru ca asta este tara in care traim si suntem condusi doar de lingai si infractori.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.