PDL Ialomiţa a decis: Maria Petre, propunerea organizaţiei pentru alegerile europarlamentare din iunie!

0

Actualul parlamentar european, Maria Petre, a fost singurul democrat-liberal care şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat. Membrii Biroului Permanent Judeţean, în unanimitate, i-au acordat votul.

Tot vinerea trecută, membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL au votat în unanimitate pentru ca actualul deputat european Maria Petre să fie propunerea partidului la alegerile din iunie pentru Parlamentul European. În privinţa poziţiei pe care o va ocupa pe lista de candidaţi ai partidului, Maria Petre ne-a declarat că este sigură pe un loc eligibil. Topul candidaţilor cu şanse reale la o poziţie eligibilă pe această listă, publicat în presa centrală şi care conţine 13 nume (printre care nu se regăseşte şi cel al Mariei Petre) este considerat doar o manevră obişnuită pentru această perioadă, când diverse persoane încearcă să se promoveze singure.

„Vreau să le mulţumesc colegilor mei din Biroul Permanent Judeţean al Partidului Democrat Liberal Ialomiţa pentru desemnarea mea pentru un nou mandat de parlamentar european.

Am promis în 2007 să fiu vocea Ialomiţei în Europa şi cred că mi-am ţinut promisiunea.              

Sunt un membru activ al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală la Bruxelles şi Strasbourg. Am proiecte realizate deja, cum ar fi prelungirea cu un an a plăţilor SAPARD, majorarea cotelor de lapte pentru România, promovarea culturii şi a tradiţiilor ortodoxe în Europa. Şi proiecte în continuare cum sunt cele legate de calitatea produselor agricole şi a alimentelor, a vinurilor româneşti, egalizarea subvenţiilor pentru noile şi vechile state membre. 

Am cerut instituţiilor europene – Comisie, Parlament şi Consiliu ca, la 20 de ani de după dărâmarea cortinei de fier să înlăturăm diferenţele actuale de tratament, barierele de pe piaţa muncii pentru că toţi suntem cetăţenii Europei unite. 

Voi lansa foarte curând un proiect de campanie electorală europeană curată şi utilă cetăţenilor noştri. 

Ideea centrală este aceea că Europa contează, că deciziile de la Bruxelles ne influenţează viaţa şi că eu, ca deputat european acţionez şi vorbesc în Parlament în numele Ialomiţei şi a problemelor noastre. Pe care le cunosc foarte bine pentru că eu sunt ialomiţeancă. Prin naştere, educaţie şi carieră profesională şi politică“, susţine Maria Petre într-un comunicat de presă.

Până pe 15 martie, comisia centrală a partidului urmează să analizeze candidaturile depuse (sunt peste 60 de democrat-liberali, numărul de mandate pentru PE fiind de 33), urmând ca până pe 25 martie să se finalizeze lista de candidaţi ai PDL pentru europarlamentarele de la începutul lunii iunie.

Daniela ISTRATE 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.