Prefectura potabilizează apa cu adrese!

0

Prefectul judeţului solicită noi probe de apă deşi buletinele de analiză actuale indică, negru pe alb, că apa nu este potabilă.

Prima grijă a noului prefect, Mădălin Teculescu, a fost să ceară date privind calitatea apei, mai ales că în oraş deja se aflase că apa folosită în creşe, grădiniţe şi la Spitalul Judeţean nu este potabilă. El i-a chemat la ordin pe directorul URBAN, primarul municipiului Slobozia şi pe directorul Autorităţii de Sănătate Publică.

„Am solicitat Institutului de Sănătate Publică Bucureşti să autorizeze cele două laboratoare de analiză a apei din Slobozia pentru că am avut surpriza să constatăm că aceste 2 laboratoare au reuşit performanţa de a analiza aceeaşi probă de apă şi de a da rezultate diferite!”, a spus Teculescu. El a precizat că în Slobozia, în multe zone ale oraşului s-a constatat că apa este tulbure şi cu nuanţe de gălbui, cu gust pronunţat de clor, ceea ce a dus la apariţia unui sentiment de neîncredere al populaţiei cu privire la calitatea apei.

Inconştienţă la maxim

Întrebat dacă i se pare normal ca apa folosită pentru prepararea hranei în grădiniţele şi creşele din Slobozia să aibă depăşiri mari la concentraţia de fier, Mădălin Teculescu a explicat: „Am ridicat această problemă domnişoarei doctor Dumitrescu de la ASP care mi-a spus că într-o zi un corpul omenesc are nevoie de 4 mg de fier, aşa că nu este vreo problemă!” În mod curios, explicaţia reprezentantei instituţiei de sănătate publică l-a mulţumit pe prefect, deşi acesta, culmea, are un copil care frecventează o grădiniţă din Slobozia unde concentraţia de fier din apă este de 0,5 mg/litru faţă de maxim admis 0,2 mg/litrul de apă.

Petronel Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.