15 proiecte de educaţie non-formală la Liceul Pedagogic din Slobozia

0

DSC01925

Câteva eleve, viitoare învăţătoare, organizează săptămâna aceasta mai multe activităţi extra şcolare prin care încearcă să atragă atenţia asupra stereotipurilor şi carenţelor social-educative.
Acestea au debutat luni, la Centrul Cultural UNESCO cu „Biblioteca vie”, în cadrul căreia au fost prezentate 13 cărţi preferate de copii, adolescenţi şi tineri, continuă marţi cu o manifestare multiculturală în care vor fi prezentate tradiţiile a cinci ţări şi se va încheia miercuri cu „Statuile vii” –o expoziţie cu persoane costumate într-un mod abstract, expresie a unei forme de artă. Profesoara Teodora Vild precizează că elevele care organizează aceste proiecte vor participa la olimpiada naţională a animatorilor socio-educativi.
În catalogul bibliotecii vii au fost cuprinse cărţile „Jocurile foamei” de Suzanne Collins, „Ferma animalelor” de George Orwell, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Suflete tari” de Camil Petrescu, „De la prietenie la iubire” de Pr. Nicolae Tănase, „Albă ca zăpada” de Fraţii Grimm, „Concert în memoria unui înger” de Eric Emmanuel Schmitt, „Mândrie şi prejudecată” de Jane Austin, „Domnişoara Christina” de Mircea Eliade, „Enigma Otiliei” de George Călinescu, „O lume dispărută” a lui Arthur Conan Doyle, „Prinţ şi cerşetor” de Mark Twain şi „Twilight Amurg” de Stephenie Meyer.
La final, cititorii au votat cartea preferată, iar cel mai îndrăgit volum s-a dovedit a fi „O lume dispărută”.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.