23 de cupluri de aur, sărbătorite de Primăria Slobozia

0

20160607_121317

Cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie au fost sărbătorite de Primăria Slobozia în deschiderea sărbătorilor municipiului. Marţi, la orele prânzului, soţii s-au prezentat la “starea civilă” unde au fost felicitaţi pentru drumul lung parcurs împreună prin viaţă, iar apoi la Catedrala Episcopală unde un sobor de preoţi au ţinut slujba de mulţumire la nunta de aur.
Familiile au fost întemeiate în 1966 şi pentru că au rezistat până azi au fost invitate la Primărie pentru a marca împlinirea unei jumătăţi de veac, împreună. „Vreau să vă felicit şi să vă urez sănătate, cât de multă se poate, să vă bucuraţi de familie, de copii, de strănepoţi” le-a urat maestrul de ceremonii, primarul Alexandru Stoica.20160607_122213
Printre temerari se numără şi familia Dumitru, Costică şi Rodica, profesori de biologie şi matematică: „Se completează matematica perfect cu biologia. Calculele trebuie să fie şi în biologie făcute corect. Avem un băiat care are doi copii şi care ne fac fericiţi ne împlinesc viaţa, pentru că toate cunoştinţele noastre le transmitem lor şi trăim ca profesori prin ei, acum. Dacă nu ar fi fost ei probabil că viaţa noastră ar fi fost mai searbădă, mai plictisitoare, dar aşa noi nu avem depresii, nu avem griji, decât una singură, să facem lecţii cu ei . Nepoata s-a întors cu medalie de aur de la olimpiada naţională de matematică, aşa că are cine să ducă tradiţia matematicii mai departe.”
De la starea civilă, cuplurile au participat la o ceremonia religioasă, de care mulţi dintre ei nu au avut parte acum 50 de ani: „Nu ne-am bucurat cum se bucură tinerii în ziua de azi. Nunta se făcea mai mult pe acasă, aduceam preotul acasă, rochie de mireasă nu se găsea frumoasă…dar noi am ajuns la această vârstă pentru că ne-am ascultat părinţii, nu umblam noaptea pe străzi, nu beam, nu fumam”, spune Verginia Seftcu.
Din program nu au lipsit masa şi dansul, iar pe lângă diplome şi felicitări, cuplurile de aur au primit şi daruri, financiare din partea Primăriei şi spirituale din Partea Protopopiatului Slobozia, o iconiţă cu Sfânta Treime, care să le ocrotească în continuare anii şi viaţa împreună.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.