Accidente, furturi, trafic persoane, prostitutie

0

Şase persoane, dintre care una în stare de arest preventiv, au fost trimise în judecată de oamenii legii pentru trafic de minori

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomiţa, au finalizat cercetările în două cauze penale privind infracţiuni de trafic de minori, fiind trimise în judecată şase persoane, dintre care una în stare de arest preventiv.

În fapt, în sarcina unui bărbat de 32 de ani, din comuna Făcăeni, s-a reţinut că în perioada octombrie – decembrie 2009, prin violenţe şi ameninţări, a recrutat şi găzduit două minore, în vârstă de 14, respectiv 16 ani, pe care, în baza unor înţelegeri cu eventuali clienţi, le-a exploatat din punct de vedere sexual.

Prima recrutată  a fost tânăra de 16 ani, pe care bărbatul a găzduit-o în repetate rânduri la domiciliul său, de unde o transporta la domiciliile clienţilor cu care, ulterior, aceasta întreţinea raporturi sexuale.

Cercetările poliţiştilor şi procurorilor au stabilit că, în aceeaşi perioadă, tânăra s-a împrietenit cu o altă minoră de 14 ani, din aceeaşi localitate, pe care bărbatul a convins-o să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi din comună, în schimbul unor sume de bani şi obiecte. Banii câştigaţi în acest fel erau împărţiţi, cea mai mare parte revenind bărbatului.

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că şi alţi doi bărbaţi, de 22, respectiv 19 ani, primul domiciliat în comuna Făcăeni, iar cel de-al doilea în localitatea Vlădeni, în cursul lunii ianuarie a.c., au recrutat şi transportat, prin inducere în eroare, pe minora de 16 ani şi o alta, în vârstă de 15 ani, într-un imobil situat în comuna Vlădeni, în scopul exploatării sexuale. Totodată, în acest caz este cercetat şi proprietarul locuinţei unde minorele au fost găzduite.

Toţi cei patru bărbaţi au fost trimişi în judecată, primul în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni au fost trimişi în judecată şi doi tineri, de 20, respectiv 25 de ani, din comuna ialomiţeană Gheorghe Lazăr.

În sarcina acestora s-a reţinut că în cursul lunii martie 2008, suspecţii au recrutat, transportat şi gazduit o minoră de 15 ani, din comuna Valea Ciorii, pe care au exploatat-o din punct de vedere sexual, în comunele Bucu şi Gheorghe Lazăr.

Victimelor le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile Legii nr. 211/2001 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor, acestea constituindu-se părţi civile în procesul penal.

Minori prinşi la furat de către poliţişti

În cursul nopţii trecute, 27/28 aprilie a.c., o patrulă mixtă de siguranţă publică formată din poliţist şi jandarm, a observat, pe strada Mihai Viteazul din municipiul Urziceni, un grup de patru persoane, care la vederea autospecialei de poliţiei au fugit.

Întrucât comportamentul persoanelor a devenit suspect, echipa mixtă a procedat la urmărirea acestora solicitând şi sprijinul unei alte patrule.

Oamenii legii au reuşit interceptarea grupului pe Strada 1981 din localitate, în apropierea suspecţilor fiind găsite un parasolar şi o geantă de damă în care se aflau chei auto fixe şi inelare.

Din cercetările efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că bunurile găsite au fost sustrase din două autoturisme, de către cei patru tineri, minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani, toţi domiciliaţi în localitatea Bărbuleşti.

Pe numele acestora poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate şi cu privire la comiterea altor fapte similare.

Transport ilicit de animale

Ieri, 27 aprilie a.c., agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia –  Biroul Rutier, în timp ce se aflau în executarea unui filtru pe Drumul Naţional 21 din municipiu, au depistat o autoutilitară cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani din Slobozia, însoţit de doi pasageri, de 23, respectiv 26 de ani din localitate.

Procedând la verificarea documentelor şi la controlul asupra autoutilitarei, poliţiştii au identificat în interior 20 de porcine, pentru care conducătorul auto nu deţinea documente de provenienţă.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional atât proprietarii porcinelor deoarece nu deţineau documente de provenienţă a animalelor, cât şi conducătorul auto care nu deţinea autorizările necesare pentru efectuarea transportului de animale.

Acţiunea Poliţiei Municipiului Slobozia pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

Ieri, 27 aprilie a.c., timp de două ore, efective din cadrul Biroului Rutier Slobozia şi din cadrul Posturilor de Poliţie arondate Poliţiei Municipiului Slobozia, au acţionat în 9 filtre, în principalele puncte de acces la intrare şi ieşire din municipiu, precum şi pe arterele intens circulate, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic.

În cadrul acţiunii efectivele de poliţie au verificat în trafic peste 280 de autovehicule, aplicând pentru neregulile constatate 38 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru neutilizarea centurii de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice, pentru opriri neregulamentare, lipsa poliţelor de răspundere civilă auto, precum şi pentru alte abateri de la circulaţia pe drumurile publice.

Exemplificări :

Pe Bulevardul Chimiei din municipiu, a fost depistat un bărbat de 53 de ani, din oraşul Ţăndărei, care se deplasa la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare străine. Procedând la verificarea documentelor autoturismului, s-a stabilit că şoferul nu deţinea documentul de atesta asigurarea pentru autovehicul, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, fiindu-i retrase totodată certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţişti în timpul acţiunii s-a ridicat la suma de 14.870 lei.

Mandat de executare a pedepsei

În cursul zilei de ieri, 27 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni –  Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Rural, împreună cu lucrătorii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, au desfăşurat activităţi pentru depistarea unui bărbat de 26 de ani din localitatea Bărbuleşti, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei şi care se sustrăgea executării acestuia de la începutul acestui an.

Cel în cauză  a fost identificat de poliţişti într-un cazinou din municipiul Urziceni şi depus în Penitenciarul Slobozia în vederea executării pedepsei de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.

Au profitat de vârsta înaintată a unor femei pentru a le sustrage materiale feroase din curţile locuinţelor

Ieri, 27 aprilie a.c., în jurul orelor 14.00, agenţi din cadrul Postului de Poliţie Sărăţeni au fost sesizaţi de trei femei de 72, 80 şi 83 de ani din localitate, despre faptul că în seara zilei de 26 aprilie a.c., între orele 18.30 – 20.00, trei persoane de sex masculin, pe care nu le cunosc, folosindu-se de pretextul că doresc să achiziţioneze fier vechi, au pătruns în curţile locuinţelor, şi profitând de neatenţia lor, au sustras diferite materiale neferoase şi feroase.

Efectuând cercetări, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor, în persoanele a trei tineri de 21, 24 şi 30 de ani, toţi din oraşul Căzăneşti, care s-au deplasat pe raza localităţii Sărăţeni cu un autoturism cu scopul de a achiziţiona fier vechi, stabilindu-se totodată că aceştia au pătruns în locuinţele părţilor vătămate fără a avea acordul acestora.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.

La volan, fără permis

Ieri, 27 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, o echipă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, a depistat pe Strada Sirenei din localitate, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de ani din judeţul Harghita.

Procedând la legitimarea acestuia, bărbatul şi-a declinat verbal identitatea, iar pentru că nu avea documentele care să ateste că cele spuse sunt reale, a fost condus la sediul Poliţiei pentru verificări suplimentare.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că acesta nu numai că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, ci şi-a declinat în fals identitatea, comunicând poliţiştilor datele de identificare ale fratelui său, în speranţa că va scăpa de rigorile legii.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tineri identificaţi de poliţişti la scurt timp după  ce au comis un furt

În cursul după – amiezii de ieri, 27 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei, au depistat pe raza localităţii trei tineri al căror comportament era suspect.

Procedând la legitimarea acestora, s-a stabilit că cei trei au vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, doi dintre ei fiind domiciliaţi în municipiul Feteşti şi unul în judeţul Bacău.

La controlul corporal efectuat asupra acestora, poliţiştii au găsit în buzunarele pantalonilor suma de 250 lei, în monede a câte 50 de bani, sume despre care au declarat că le-au câştigat la aparatele de jocuri electronice dintr-o unitate comercială de pe raza localităţii Mihai Bravu din Judeţul Brăila.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că sumele de bani pe care tinerii îi aveau asupra lor, proveneau de la un aparat de jocuri electronice din localitatea Luciu, pe care cei trei tineri le-au forţat pentru a putea sustrage monedele din sertarele acestora.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit firmei care deţinea aparatul de jocuri electronice, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Suspecţi de furt identificaţi de poliţişti / Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păţii vătămate

În dimineaţa zilei de luni, în jurul orei 08.00, agenţii Postului de Poliţie Ciochina, au fost sesizaţi de un localnic despre faptul că în perioada noiembrie 2009 – 25 aprilie 2010, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o fântână aflată în curtea locuinţei din comună, o pompă de apă, estimată la valoarea de 500 de lei.

Operativ, în cadrul cercetărilor efectuate, făptuitorii au fost identificaţi de poliţişti, aceştia fiind doi localnici, în vârstă de 29, respectiv 47 de ani.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, iar cei doi sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Motociclist, victima unui accident rutier

Luni, la ora 14.40, pe Bulevardul Unirii din municipiul Slobozia s-a produs un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unui tânăr în vârstă de 18 ani, din localitate.

Astfel, în timp ce un bărbat de 25 ani din oraşul Hârşova, judeţul Constanţa, conducea o autoutilitară pe Strada Lacului către Strada Episcopiei, a pătruns în intersecţia cu Bulevardul Unirii, ocazie cu care a intrat în impact cu un motociclu, condus de victimă.

Motociclistul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Slobozia pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul Drager rezultatul fiind negativ. De asemenea, ambilor conducători auto implicaţi în evenimentul rutier li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor producerii evenimentului.

Şofer în stare de ebrietate, depistat de poliţişti

Un bărbat în vârstă  de 30 de ani, din comuna Săveni este cercetat penal de poliţişti după ce acesta a fost depistat în cursul zilei de luni, conducând pe DJ 201 un autoturism deşi consumase băuturi alcoolice. La testarea cu aparatul Drager, etilotestul a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Depistat la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere suspendat

În cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 00.40, o echipă mixtă de siguranţă publică formată din poliţist, jandarm şi poliţist comunitar, aflată în serviciul de patrulare pe raza municipiului Slobozia,  a oprit pentru control un autoturism pe Aleea Şcolii, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Bucureşti.

Procedând la verificarea conducătorului auto în bazele de date ale Poliţiei, s-a stabilit că şoferul avea dreptul de a conduce suspendat din data de 27 martie a.c.. Totodată, cu ocazia controlului autoturismului, atât  în habitaclu, cât şi în portbagaj au fost găsite două bâte, o tomfă, un cleşte folosit de regulă la comiterea furturilor şi o oglindă electrică auto.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Poliţiştii continuă cercetările cu privire la bunurile identificate în autoturism, urmând ca în funcţie de rezultat să se facă şi încadrarea juridică.

Inspector de poliţie SALAORU DANIELA, compartiment relatii publice IPJ Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.