Acţiuni preventive ale poliţiştilor din Ialomița

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat suplimentar ieri, 23 februarie a.c., în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 lei.
Totodată, pentru abaterile de la prevederile legale, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal.
Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva
habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic acţiuni, pe raza întregului judeţ.
Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.
Astfel, ieri, 23 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Platonești au depistat un bărbat de 59 de ani, din oraşul Țăndărei, în timp ce transporta, fără a deține documente legale de proveniență, cantitatea de 21 kg de peşte din speciile plătică și șalău.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.