After school la Ciulnița

0

_DSC4459

Un israelian, care dezvoltă o afacere pe teritoriul administrativ al comunei Ciulniţa, investeşte în comunitate prin educaţie!
Timp de doi ani, elevii de azi ai clasei a 7-a vor beneficia de un program after school în cadrul căruia vor face pregătire suplimentară la şcoală şi vor beneficia de o masă caldă. Primarul Stelică Gheorghe precizează că valoarea totală a costurilor se ridică la 26000 lei şi include şi reabilitarea şcolii.

Cu o lună înainte de începerea anului şcolar, sălile de clasă au fost renovate, iar condiţiile de studiu îmbunătăţite. Peste tot în şcoala Ciulniţa au fost puse lambriuri, sistemul de iluminat a fost îmbunătăţit cu surse economice şi perdelele schimbate, ceea ce a făcut ca atmosfera generală să devină primitoare şi caldă indiferent de cât de mohorâtă este vremea afară.
Pentru orele suplimentare la matematică încă se caută o soluţie, dar sponsorul, administratorul firmei Clean Tech International, are convingerea că proiectul va da roade. Shimon Kashti a mărturisit partenerilor că el a fost beneficiarul unui astfel de program de susţinere la şcoală, fără de care nu ar fi putut urma cursurile unei facultăţi.
Ajutorul este cu atât mai aplicat cu cât în familiile de la ţară care au copii la şcoală există de regulă un singur venit salarial, iar în lipsa banilor cei mai mulţi renunţă la continuarea studiilor.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.