Apicultorii cer ajutor pentru iernarea albinelor!

0

hjukk

Apicultorii din Ialomiţa solicită sprijin pentru asigurarea hranei albinelor pe timpul iernii, din motiv că a fost secetă. Conform raportărilor, însă, în Ialomiţa au fost afectate de lipsa precipitaţiilor doar 2% din totalul culturilor, iar ploile din ultima perioadă au alimentat aproape de optim rezerva de apă din sol.


Din totalul culturilor, cea mai afectată de secetă este floarea soarelui, în Ialomiţa, iar pentru albine aceasta este sursa de bază pentru rezerva de hrană pe timpul iernii. Ma mult, spune un tânăr apicultor, de la an la an se cultivă tot mai puţină floarea soarelui.
Doleanţele apicultorilor sunt susţinute şi de crescătorii de animale, care au făcut puţine furaje anul acesta şi spun că ploaia din ultima perioadă ajută doar la arat şi semănat.
Crescătorii de animale şi apicultorii au făcut o adresă către Instituţia Prefectului pentru obţinerea unui ajutor de minimis, însă conform raportărilor, seceta a afecta în judeţ doar 8.000 de hectare, din cele peste 350.000 cultivate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.