UPDATE! Amânare în dosarul în care este judecat Silvian Ciupercă

0

_DSC6512

 

UPDATE: cauza se amână, detalii AICI

25 august -termen în dosarul în care este judecat Silvian Ciupercă alături de 14 inculpaţi pentru infracţiuni de corupţie.
Dosarul întocmit de procurorii DNA are 3 speţe distincte, cu preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa numitor comun.
Tăvălugul a pornit în ianuarie 2014 de la un denunţător nemulţumit de schimbarea conducerii spitalului judeţean de urgenţe şi a determinat punerea sub ascultare a preşedintelui Ciupercă. Astfel, el a fost interceptat în timp ce dădea indicaţii reprezentantului Ministerului Sănătăţii, Mihai Ionescu, despre cum să finalizeze procesul verbal de constatare a controlului cerut de Consiliul Judeţean la Spitalul din Slobozia, dar şi cum a intervenit la reprezentanţii ADR Sud Muntenia pentru amânarea vizitei în teren la proiectul ,,Pensiunea Amara’’.
Cele mai grele acuzaţii sunt formulate faţă de concesionarea pentru 30 de ani către o firmă din Timişoara a aproximativ 500 de hectare teren agricol în zona Giurgeni, deşi aceasta s-a clasat a doua între ofertanţi. Astfel, a fost estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei pe an la buget, cu taxele aferente către stat. Interesant pentru anchetatori este că toate cele 3 oferte au fost înaintate de un grup cu aceleaşi interese economice, care a vrut să-şi protejeze şansa printr-o ofertă mare de preţ, în situaţia apariţiei unui al patrulea ofertant. Cum acesta nu s-a ivit, prima firmă s-a retras şi a fost declarată câştigătoare următoare, cu o diferenţă la preţ de circa 400 lei pe hectar. Chiar şi aşa, concesiunea a fost făcută la preţul pieţei a reclamat executivul Consiliului Judeţean la momentul respectiv şi în ciuda cererii DNA, de constituire a instituţiei ca parte civilă în proces, consilierii judeţeni au respins solicitarea.
În dosar sunt implicaţi ca martori peste 100 de funcţionari publici, autorităţi locale, reprezentanţi şi administratori de firme, iar Silvian Ciupercă are interdicţie de a lua legătura cu 81 de persoane.
Dosarul a fost trimis în judecată la 1 iulie şi se judecă la tribunalul Bucureşti, iar, cel mai probabil, soluţia cerută la înfăţişare va fi de amânare a cauzei.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.