BOC

9

9 comentarii

 1. Sunt curios cum se descurca Stefan cel Mare si Sfant, cand nu cuvanta de pe cal; oricum imi aduc aminte cuvintele cronicarului (ziaristului din acele vremi, nu?): ,,…degraba varsatoriu de sange…” (oare de cronicar?).

 2. Pt. mike

  Dupa multi ani, uneori secole sau chiar milenii, personajele ne apar altfel. Citatul tau, daca era continuat, dadea o alta fata a lui Stefan: “degraba varsatoriu de sange nevinovat; de multe ori la ospeti omoraiea fara judetu…”. Totusi, daca era altfel in acele vremi, mai domnea el 47 ani?
  Inaltimea? Are asa de mica importanta… In Danemarca, regina Margrethe a II-a are aproape 2 metri, conduce pe placul supusilor, nimeni nu-i reproseaza nimic, dar este tinta a tone de anecdote din cauza alurei. La fel se intampla in Franta, cu Sarkozy, care are 3 cm peste Boc.

 3. Pentru George si Gura Ialomitei: pictorul francez Toulouse-Lautrec, filosoful german Immanuel Kant, filosoful francez de origine evreiasca Jean Paul Sartre, filosoful francez Voltaire, actorul american Danny DeVito, liderul chinez Deng Xiaoping, scriitorul francez Honore de Balzac, cantaretul american Prince si inchei, ca sa nu plictisesc. Nici unul din cei de mai sus nu a depasit 1,60 m; eu am 1,86 m, asadar nu se poate zice c-as avea vreun interes de a(l)titudine, in promovarea celor de mai sus, in care, cu voia Dvs. si a moldovenilor o sa-l includ si pe boc (fara majuscula, deocamdata). Parerea mea, de cetatean roman nemembru al vreunui partid, in clipa de fata.

 4. un comandat i se adreseaza lui Napoleon….
  – Intre noi doi este diferenta doar de un cap… Iar Napoleon ii raspunde
  – pot face oricand sa dispara aceasta diferenta…

 5. Pt. al doilea moldovean

  Intre cei pomeniti de tine exista o asemanare si o deosebire: asemanarea: amandoi sunt moldoveni; deosebirea: e evidenta, n-o mai amintesc!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.