BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “BARBU CATARGIU” al Judetului IALOMIŢA

0

Focul a izbucnit duminică, 05 august a.c., în jurul orei 18.30, la hala unei societăţi comerciale din comună, pentru stingerea acestuia acţionând timp de 3 ore pompierii de la Secţia Urziceni cu o autospecială dotată cu apă şi spumă. În momentul izbucnirii flăcărilor construcţia era dezafectată, pagubele materiale constând în distrugerea acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 600 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului o reprezintă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului.
Echipajele de prim-ajutor au acţionat în perioada 03-05.08.2012, la 15 urgenţe medicale, pacienţii fiind asistaţi medical şi transportaţi la spital pentru acordarea îngrijilor medicale de specialitate.
Şi acest final de săptămână a stat sub semnul incendiilor de vegetaţie uscată, pompierii ialomiteni intervenind pentru stingerea a 18 astfel de arderi, care au mistuit mai bine de 7 ha de teren. De aceea, atragem din nou atenţia asupra faptului că, deşi în general, arderile necontrolate nu sunt caracterizate de pagube materiale, ele pot deveni extrem de violente. Pot fi astfel urmate de pierderi de vieţi omeneşti atunci când se produc în imediata apropiere a zonelor populate sau a obiectivelor economice cu risc mare şi foarte mare de incendiu, cu precădere atunci când se manifestă în condiţii meteorologice nefavorabile (secetă, caniculă, vânt puternic).
Reamintim de asemenea că se interzice:
-fumatul şi utilizarea focului deschis în afara locurilor special amenajate şi fără luarea măsurilor de prevenire a incendiilor;
-aruncarea la întâmplare, a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse;
-arderea resturilor vegetale rezultate prin curăţirea păşunilor sau a terenurilor agricole.
Compartimentul Informare si Relatii Publice

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.