Cariera politică este o provocare uşoară pentru femeile decise să intre într-o competiţie din proverbiala lume a bărbaţilor

1

12705751_1048577181880217_4701224515660758357_n

Doamnele şi domnişoarele care au participat la conferinţa „Femeia la început de drum, familie vs carieră” organizată de Tineretul Social Democrat au fost de acord că importantă este decizia privind cariera politică, pentru că, odată hotărârea luată, orice reprezentantă a sexului frumos va reuşi să se impună. ”Seriozitatea şi perseverenţa sunt capitale. Când m-am decis să candidez aveam 25% notorietate pentru că lumea mă cunoştea ca secretara de la Primărie, nu după nume. Şi am candidat cu 3 sau 4 bărbaţi, printre care şi fostul primar care s-a bătut singur pentru că nu făcuse nimic până atunci. Nu spun că este uşor, mai ales când vrei să faci treabă, dar se poate”, le-a spus invitatelor Georgeta Ilie, primar al comunei Scânteia.
Despre provocarea primită, acceptată şi transformată în succes a vorbit şi Georgiana Răileanu, viceprimar al comunei Albeşti. ”Totul este să avem curaj. Îmi aduc aminte cum, în prima zi de lucru, la şcoala din sat, m-am trezit singură în faţa unei clase de copii. Ei erau în prima zi de şcoală, iar eu la început de drum în învăţământ. De aici am început şi am vrut mai mult. Determinarea este importantă. Am avut în jurul meu cadre didactice foarte implicate în viaţa socială şi mi-au fost exemplu. În urmă cu 4 ani am candidat şi am ajuns viceprimar. Merg cu plăcere la serviciu chiar dacă aş avea nevoie ca ziua să aibă 48 de ore, ca să le pot rezolva pe toate. Când pun seara capul pe pernă, în toată oboseala am şi o mulţumire, măcar. Nu e deloc simplu, dar sunt mândră că la 28 de ani am ajuns aici. Am un copil şi orice femeie ştie cum se împarte între responsabilităţile zilnice.”
Şi mai tânăra Andreea Cosea a precizat că, fără excepţie, cheia succesului este în fiecare dintre noi şi a punctat că principala alegere pe care o are de făcut o femeie îl vizează pe omul de lângă ea. ”Dacă soţul este lângă tine şi te susţine, totul este posibil pentru o femeie, indiferent de vârstă.”
Participantele au fost ascultate cu interes de seniorii şi juniorii social democraţi prezenţi la dezbatere. Ştefan Muşoiu, Victor Moraru şi Ştefan Ţintă au apreciat unanim că femeile sunt cele mai serioase partenere de drum în politică şi administraţie, motiv suficient pentru a promite la alegerile locale din acest an o pondere de 30% reprezentare pe listele de consilieri ale PSD în judeţ. ”La Ţăndărei acest procent se respectă, dar la nivel de Parlament, nu! Şi dacă tot reprezentăm peste 50% din populaţia ţării, de ce să nu avem aceeaşi pondere şi în politică?” a concluzionat la finalul întâlnirii Nicoleta Toma, cadru didactic şi consilier local în oraşul Ţăndărei.

1 comentariu

  1. Nu sunt misogin dar cred, din ce in ce mai mult ca scumpele noastre doamne ar trebui sa se ocupe mai indeaproape si mai mult de educatia propriilor copii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.