Cum am cenzurat în Ziua Libertatii Presei

9

Precizare – am aflat că azi e ziua libertaţii noastre abia la prânz – trebuia să mă anunţe cineva, fraţilor! Deci juma’ de zi m-am bălăcit în neştiinţă, comiţând şi sacrilegii: am dat ignore câtorva comentarii care-l faceau albie de porci pe deputatul Neacşu plus nelipsitelor înjurături la adresa “apei lui Ionaşcu”. Da’ pana la urmă e dreptul meu – respectivii au gura mare numai la adăpostul anonimatului, pe când eu trebuie sa le explic înjuraţilor cum stă treaba cu libertatea presei de a aproba comentariile  în care sunt împroşcaţi cu zoaie.

…că aici am vrut să ajung:

care presă sărbătoreşte?

1. aia care ne informează ce zdreanţa mai “susţine”(!) că şi-a tras-o cu mutu? care a facut-o vedetă pe sexy brăileanca şi care se închină la picioarele blondei lui bote?

2. aia care ia bani de la politicianul x ca să i-o tragă politicianului y şi a doua zi invers?

3. aia care declară vânzări de zeci de mii de exemplare dar are retururi de 99% din tiraj?

Sunt doar 3 tipuri de “presă” nocivă care se practică în Rro – de-aia nu mai dă nimeni 2 bani pe noi, la grămadă.

Sărbatoriţi, în curând o să rămâneţi doar voi!

guraialomiţei

9 comentarii

 1. Oricum, sunteti un fericit, ati intuit cu o secunda mai devreme decat altii ca varianta presei online este de viitor, cea print fiind incet-incet pe duca. Presa radio este pentru cei de la volan, iar cea de la tv este pentru casnice si pensionari (pe timpul zilei) si pentru aproape toti ceilalti seara. Da, asa e, pe primul loc este televiziunea, dar asa cum am remarcat mai sus, presa prin internet vine tare din urma.
  In privinta continutului, nu va faceti griji, temele enumerate de dv. sunt la mare cautare azi fiindca asta e nivelul cultural al nostru. Incearcati sa vedeti cam ce stiri gusta cei din Togo, poate veti gasi similitudini. Dar daca veti cauta in Anglia, veti avea surprize! Va las placerea sa le descoperiti.
  Libertatea presei? Pai atata timp cat patronii sunt altii decat cei ce scriu articolele (acestia din urma fiind platiti de patronii de care am amintit), ce ati vrea? Iar temele zilei la noi, in Slobozia (apa lui Ionascu si adversitatile fata de Neacsu) ar fi teme de discutat daca fiecare tabara ar veni cu argumente, nu cu injuraturi, nu mai vorbesc de minciuni!
  Puteti merge pe acelasi drum, fiti echidistant, rezistati tentatiilor si presiunilor si nu veti avea de pierdut. Poate asta ar fi si o definitie foarte simplista a libertatii presei: echidistanta si fermitate in fata influentelor.

 2. La punctele 2 si 3 deja recunosc un ziar local. Nu vreau sa spun cum se numeste, doar ca a patentat acel tip de jurnalism, in plan local, cu mult timp inainte sa se generalizeze la nivel centr(rr)al.

 3. sniper, nu mai zic nimic, taman ce am receptionat 15 minute de beep-uri printre care mi se explica (,) ca nu sunt jurnalist, ca radioul la care lucrez nu face presa, ca ce tare pupam noi in cur (cel mai bland termen auzit in cele 15 minute) si ca ce plm caut eu in atop, nefiind ziarist.
  mi-am facut cruce si am ras. cum spuneam, ieri nu a fost ziua mea, da?

 4. 2. aia care ia bani de la politicianul x ca să i-o tragă politicianului y şi a doua zi invers?…………..descoperiti voi greseala

 5. Eu sincer nu imi dau seama pt care motiv sa fi bipuit. Ne zici si nou mai pe larg care se presupune a fi greseala ta ?

  • e o poveste mult prea lunga si, mai ales, tine de bucataria breslei. pe scurt – a scazut piata publicitara, s-au inmultit ziarele (ziaristul si ziarul) si bataia pe resurse e mare. in consecinta ne dam cu totii fete mari si-i ponegrim pe ceilalti ca sunt vanduti politicului. asta am facut si eu, asta fac si ceilalti. candva credeam ca “binele invinge” – acum sunt aproape convins ca rezista ala care minte mai bine.

   greseala mea e ca respir aerul care, in mintea respectivei persoane, se cuvenea altcuiva.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.