Conducerea PD-L Ialomiţa, disputată între Cazacu şi Tinel

0

Hoinaru nici nu vrea să audă de o posibilă candidatură

În luna iulie a acestui an, se vor desfăşura alegerile pentru şefia PD-L Ialomiţa, alegeri în urma cărora se va decide cine va conduce partidul pentru următorul mandat. Bursa zvonurilor e mai mult decât generoasă în privinţa doritorilor şefiei partidului. Printre cei care râvnesc la „scaunul de preşedinte”, actualul lider, cel creditat cu şanse reale de a rămâne în fruntea partidului, dar şi deputatul PD-L din Colegiul IV Urziceni, Gheorghe Tinel, precum şi fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Marian Hoinaru. Întrucât candidatura lui Cazacu este sigură, celelalte două candidaturi depind de mai mulţi factori enunţaţi mai mult neoficial de către posibilii combatanţi. Prin urmare, timpul va decide cine se va „bate” în final pentru scaunul de lider al PD-L Ialomiţa.

Marian Hoinaru, candidat sau nu?

Fostul secretar de stat al Ministerului Agriculturii, pedelistul Marian Hoinaru, este dat ca sigur de colegii săi de partid ca fiind unul dintre cei care îşi doresc şefia partidului. Ieşirea în faţă a fostului lider al liberalilor ialomiţeni, „transferat” la PD-L, se produce la peste şase luni de absenţă din toate funcţiile publice, dar şi din tabloidele locale sau naţionale. Iată ce ne declară acesta despre zvonul privind candidatura: „Am avut ocazia să conduc alte organizaţii judeţene ale PD-L, pentru că am fost solicitat. Categoric, nu voi candida; nu ştiu cine v-a furnizat acest zvon şi nici nu mă interesează. Am nişte probleme de sănătate şi nu mă mai simt în stare să conduc o organizaţie a unui partid”.
Aşadar, oficial, Hoinaru neagă interesul pentru conducerea judeţeană a PDL.

Gheorghe Tinel „confirmă… dar nu este sigur 100%”

…nu ştim cum sună asta…dar haideţi să încercăm să aflăm. Deputatul democrat-liberal a confirmat interesul pentru conducerea partidului, dar se pare că…îl reţine ceva. Să se bazeze incertitudinea deputatului pe candidatura actualului preşedinte, creditat cu cele mai mari şanse?
„E posibil să mă hotărăsc, pentru că e o competiţie deschisă. E asemenea unui examen, unde, ca să îl promovezi, trebuie să te prezinţi. Nu pot nega interesul meu pentru conducerea PD-L, dar încă nu m-am decis 100%. Vă asigur că, dacă va fi să candidez, voi anunţa public cu ceva timp înainte”, ne-a declarat deputatul Tinel Gheorghe.
Tot ca zvon, prin culisele PD-L se tot vorbeşte de reîntoarcerea lui Cazacu pe funcţia de prefect. Poate, doar aşa, Tinel n-ar mai avea reţineri. Cine ştie?
Vlad Curte-Frăţilă – Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.