Deputatul Andrei Pop este preocupat de fenomenele de batjocura în rândul tinerilor şi intoxicarea de presă

2

În vacanţa parlamentară, deputatul PSD va documenta aceste două teme pentru a formula în toamnă măsuri legislative care să echilibreze manifestările din spaţiul public. „Eu sunt pentru PRO ACTIVITATE. Aceste modalităţi de intoxicare de presă, de dezinformare şi chiar de recrutare pentru grupările teroriste prin fake-news ne afectează pe toţi. Asistăm la atacuri sistematice prin acest concept de propagandă şi ameninţări directe la securitatea noastră, un fenomen care trebuie stopat, probabil printr-un centru de anti dezinformare, model care există în Germania, dar şi anumite standarde de review a platformelor media, astfel încât să se poate verifica autenticitatea profilului şi a informaţiilor utilizate. Toate acestea presupun documentare, ceea ce înseamnă vacanţă parlamentară”,  a declarat Andrei Pop într-un interviu pentru www.guraialomiţei.com.

Parcursul legislativ începe cu consultarea colegilor parlamentari, o audienţă la consiliul legislativ unde propunerea este verificată, apoi depusă şi discutată în grupul parlamentar, după care va intra la vot în biroul permanent. Odată introdusă pe ordinea de zi, propunerea legislativă va fi supusă la vot, iar în cazul în care va întruni numărul de voturi va fi trimisă Preşedintelui spre promulgarea. Acesta o poate adopta în forma votată sau trimite spre examinare. „Sper ca legile pe care mi le propun să treacă, dacă nu în sesiunea din toamnă, cel târziu în cea de primăvară, anul viitor. Au mai fost teme de interes general care au fost susţinute de toţi parlamentarii, indiferent de partidul din care fac parte. Un exemplu este transparentizarea Parlamentului, cu mai mare deschidere a comisiilor. Cele două modificări care au venit din partea opoziţiei, privind transparentizarea şi tehnologizarea sălilor de comisii pentru a se transmite live toate şedinţele, dar şi punerea în dezbatere a tuturor proiectelor care apar pe ordinea de zi, au fost susţinute şi de PSD. Site-ul Camerei Deputaţilor este foarte generos în informaţii, unde poţi să vezi prezenţa, votul, participarea, astfel încât fiecare cetăţean poate verifica activitatea oricărui ales”,  a mai precizat deputatul Andrei POP,  în opinia căruia posibilitatea cetăţenilor de a verifica veridicitatea informaţiilor este o măsură de combatere a dezinformărilor de presă.

30% dintre români îşi procură informaţiile de pe platformele media preocupate de dezinformare

Conform cercetărilor, românii sunt cei mai creduli şi avizi de fake news din Europa Centrală şi de Est. La mare distanţă se situează polonezii, cu 10%, în timp ce în Germania funcţionează un centru care verifică în timp real 50% din informaţiile livrate de trei mari platforme media. „Centrul de anti dezinformare se referă la securitatea cibernetică, unde specialişti în IT vor verifica în timp real fluxul de ştiri. Se presupune că în 2018 va fi gata şi directiva europeană pentru securitate cibernetică. Este curios că noi suntem recunoscuţi pentru competenţele digitale şi IT, dar discrepanţele sunt majore, iar educaţia în era digitală, e-guvernanţă şi tot ce înseamnă media este minimală. Pentru mine este deranjant că ne procurăm informaţiile doar dintr-un scroll.”

Dezbateri pentru conturarea proiectului BULLY FREE ZONE

Violenţa, umilirea şi batjocura tinerilor, la şcoală sau pe stradă, este un fenomen care ia amploare şi în România, iar societatea se reduce la rolul de spectator.

„Eu sper şi am gândit un concept de dezbateri sincron, alături şi de alţi parlamentari, cu o structură lărgită, corp profesoral, elevi, victime ale fenomenului de bullying şi chiar agresori, tocmai pentru a gira corespunzător acest proiect”,  a declarat deputatul PSD de Ialomiţa, Andrei POP pentru www.guraialomiţei.com.

2 comentarii

  1. Cum credeti dv. ca ma simt eu in prezenta dv. la o locatie in care eu dupa 30 de ani de munca nu imi permit o cafea si o bere si dv. la nici 26 de ani o puteti cumpara,desi munca IOC.(copilul meu trage pe branci la o facultate,apoi master…….si degeaba ca este discriminat de oameni cu relatii,el nu va fi la fel ca baiatul directorului (patron)de la Orion desi poate pregatirea i-o permite(inclusiv IQ) lipseste relatia sa fie egalul dv.(Asta cercetati???????????? de ce pitiponci analfabeti o duc mai bine decat copii destepti )

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.