Deputatul Cristina Pocora îi cere Prim Ministrului să schimbe Ministrul Muncii

1

_DSC2506

Deputatul Cristina Pocora îi cere Prim Ministrului să schimbe Ministrul Muncii, în condiţiile în care acesta refuză să explice intenţia de modificare a Codului Muncii.
În calitate de vicepreşedinte PNL, parlamentarul din Colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei apreciază că lipsa de explicaţii o descalifică pe Rovana Plumb din funcţia pe care o deţine.
”Proiectul de modificare a Codului Muncii, aflat în prezent în procedura de legiferare la Camera Deputaţilor, reduce drastic flexibilitatea condiţiilor de muncă, conducând la scăderea competitivităţii companiilor şi a României. Din punctul nostru de vedere, în cazul adoptării lor, acestea nu numai că nu vor aduce beneficii economiei României, ci o vor pune în pericol, cu riscul închiderii unor companii, renunţării la investiţii planificate şi, ca o consecinţă, cel al desfiinţării unui număr semnificativ de locuri de muncă şi al creşterii şomajului” se precizează în comunicatul de presă remis redacţiei.
Cristina Pocora reclamă că ,,Guvernul era obligat să transmită un punct de vedere în termen de maxim 60 de zile de la data sesizării, respectiv 10 februarie 2015, iar nerespectarea acestui termen echivalează cu susţinerea implicită a formei inițiatorului.”
,,Este inadmisibil ca după nu mai puțin de 8 luni doamna ministru Rovana Plumb să practice același joc duplicitar și iresponsabil, arătând preocupare doar pentru propria sa imagine și mai puțin pentru clarificarea unui subiect atât de important pentru partenerii sociali, atât din mediul de afaceri, cât și din sindicate” apreciază deputatul de Ialomiţa.
În compensaţie, PNL a inițiat o consultare pe acest subiect și a organizat la nivel național, cât și local, dezbateri publice cu reprezentanți ai mediului de afaceri și organizațiilor sindicale din România, referitoare la oportunitatea schimbării Codului Muncii, pentru că ,,în prag de an electoral, ministrul Rovana Plumb fuge de responsabilitate!” se mai precizează în comunicatul de presă.
Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.