Deputatul Ștefan Mușoiu a participat la Adunarea Generală a PES activists România

0

Deputatul Ștefan Mușoiu a participat, în calitate de președinte al Consiliului Național al PES activists România, la Adunarea Generală a PES activists România, în perioada 11-13 ianuarie 2019, la Predeal, în vederea pregătirii alegerilor pentru Parlamentul European.
“Viitoarele alegeri pentru Parlamentul European reprezintă o miză uriașă care riscă să decidă viitorul Uniunii Europene și în consecință să definească parcursul european al României. PES activists România a început deja campania de informare privind importanța alegerilor europene pentru țara noastră”, a declarat Ștefan Mușoiu.
În vederea pregătirii acestui moment important PES activists România solicită stabilirea unor criterii profesionale transparente în desemnarea candidaților menționând cunoașterea fluentă a două limbi străine, experiență politică în funcții cu responsabilitate, expertiză în domeniul afacerilor europene sau relații apropiate cu familia politică europeană.
În numele celor peste 10.000 de membri ai organizației social democraților europeni, coordonatorii naționali au subliniat, de asemenea, rolul activ jucat de activiștii PES din 2007 până în prezent în promovarea temelor europene și a social democrației. Doar anul trecut PES activists România a reușit organizare a peste 20 de evenimente, campanii și acțiuni printre care celebrarea a 125 de ani de social democrație sau #zambetuldesarbatori.
PES activists România a aprobat cu unanimitate de voturi susținerea unui reprezentant pe locuri eligibile la viitorul scrutin.
Reprezentanții din teritoriu ai organizației au salutat contribuția importantă adusă de fostul ministru Victor Negrescu în pregătirea Președinției României la Consiliul UE dar și prin activitatea sa din Parlamentul European în promovarea valorilor europene și a parcursul european al României.
PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților social democrați din România interesați de politica europeană creată în 2006.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.