“Dirijorul Ionel Perlea a avut o contribuţie extraordinară la activitatea orchestrelor americane,” a declarat ambasadorul Hans Klemm la inaugurarea “Raftului American” de la Slobozia

0

Ambasadorul Hans Klemm şi-a petrecut prima zi a săptămânii în judeţul Ialomiţa. Prezenţa a inclus vizitarea Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia, întâlnirea cu oameni de afaceri, discuţii cu reprezentanţii judeţului şi municipiului reşedinţă, plus inaugurarea “Raftului American”. Donaţia de carte numără 168 de titluri şi reprezintă începutul unor parteneriate ale Ambasadei SUA la Bucureşti cu instituţiile culturale din Ialomiţa: ”Sper că acum, prin înfiinţarea acestui raft American vom reuşi să stabilim şi legături instituţionale între Ambasadă şi Bibliotecă.”

Ambasadorul Hans Klemm a mai precizat că patronii spirituali ai instituţiilor de cultură vizitate, scriitorul Ştefan Bănulescu şi dirijorul Ionel Perlea, au avut legături cu America şi că aceste schimburi culturale continuă şi astăzi:  “Întotdeauna caut modalităţi de promovare a schimburilor culturale, de a aduce studenţi români şi oameni de ştiinţă în Statele Unite, dar şi de a aduce cetăţeni americani aici, să cunoască şi să înţeleagă mai bine cultura română. Slobozia şi Ialomiţa ne oferă câteva exemple remarcabile ale unor români care au fost în Statele Unite: Ştefan Bănulescu a studiat un an în America, iar dirijorul Ionel Perlea a trăit mulţi ani în State şi a contribuit la activitatea orchestrelor americane. Sunt recunoscător că pot să calc pe urmele lor şi să pot să aprofundez legăturile dintre România şi S.U.A”

Prezenţa ambasadorului SUA în Ialomiţa a inclus şi vizitarea a două societăţi economice importante la nivelul judeţului. „Cred că am reuşit în aceste câteva ore cât am fost împreună să demonstrăm că, în baza acordului de parteneriat strategic  România –SUA, şi judeţul Ialomiţa poate să facă parte din acest parteneriat pentru că avem un potenţial agricol important, de interes pentru societăţile din Europa, dar şi din America. De asemenea, avem convingerea că ialomiţenii nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalţi cetăţeni ai ţării, ai Europei sau ai Americii” a precizat Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Prezenţa ambasadorului Hans Klemm în Ialomiţa a fost salutată şi de prefectul judeţului, Gigi Petre: „A fost o reală plăcere şi mulţumire să vă avem alături. Cred că am reuşit să vă arătăm câteva lucruri deosebite care se întâmplă în judeţul nostru, dar şi problemele cu care ne confruntăm şi provocările pe care le avem de rezolvat. Am încercat să vă demonstrăm că avem toată deschiderea pentru o comunicare mai bună pe segmentele discutate şi vă mai aşteptăm în Ialomiţa pentru a colabora.”

Colecţia pentru „Raftul american”, în valoare toată de 3.300 de dolari, este în limba engleză şi cuprinde cărţi reprezentative pentru cultura americană.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.