Doi cetăţeni străini din Algeria şi Mali locuiau clandestin în Ialomiţa

0

oficiul-de-imigrari-siglaPoliţişti ai Biroul pentru Imigrări Ialomiţa au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, pe raza judeţului.
Astfel, au fost depistaţi doi cetăţeni din Algeria şi Mali, cu vârste de 32, respectiv 40 de ani, care au intrat în ţară în baza vizei turistice şi a permisului de şedere eliberate de autorităţile unui stat Schengen, beneficiind astfel de un drept de şedere pentru perioade de 30 pana la 90 zile în România.
Cum la expirarea valabilităţii documentelor, aceştia nu au părăsit teritoriul ţării, reprezentanţii Biroului pentru Imigrări au emis pe numele persoanei din Mali o comunicare prin care este obligată să parăsească ţara în termen de 3 zile, totodată fiind sancţionată cu amendă în valoare de 800 lei.
Cetăţeanul algerian nu a respectat decizia de returnare emisă întrucât a solicitat pentru prima data azil în România şi a beneficiat de principiul nereturnării. Conform Legii, algerianul a fost trimis pentru analizarea cererii de azil către Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.