Donatorii fideli au profitat de minivacanţa de Rusalii pentru a dona

0

Menţinerea programului obişnuit de lucru într-o zi liberă este o măsură benefică atât pentru donatorii fideli cât şi pentru activitatea Centrului Judeţean de Transfuzii. Doctor Marilena Sasu precizează că, vineri, în primele două ore ale dimineţii s-au prezentat 15 donatori, dar nu toţi au corespuns donării: „Sunt persoane care au avut valori scăzute ale hemoglobinei şi au primit reţete pentru reglarea anemiei. Aceasta este principala cauză pentru care nu pot dona pe fondul stresului, a oboselii accentuate şi a unei alimentaţii deficitare. Dar s-au mobilizat donatorii fideli şi avem o prezenţă mulţumitoare.”

Printre donatorii respinşi se numără o doamnă de 46 de ani: „Eu am venit pentru prima dată că am auzit la o colegă de serviciu că vine şi am zis să încerc şi eu. Dar se pare că nu pot dona, din păcate.”

În schimb, Mihaela Căpriţă donează de 15 ani şi este mulţumită că face parte dintr-o familie de donatori: „Aveam probleme cu circulaţia sângelui şi am zis că decât să iau pastile mai bine donez şi fac mai multe fapte bune. Eu ştiu ce înseamnă să ai nevoie de sânge, pentru că am avut părinţii bolnavi, prin spitale, cu operaţii. Acum donează şi soţul meu şi băiatul.”

Donatorii beneficiază de 7 tichete de masa, in valoare de aproximativ 70 lei, decontarea transportului în comun, o zi liberă de la locul de munca în ziua donării şi de analize gratuite.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.