Flashmob de Ziua Sănătăţii, la Slobozia!

0

Spitalul Judeţean de Urgenţe şi Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa au marcat Ziua Mondială a Sănătăţii de două ori. Conform programului, pe lângă măsurarea tensiunii arteriale şi a glicemiei, personalul medical şi cetăţenii au fost cooptaţi într-un exerciţiu de mişcare prin dans. Ideea aparţine managerului interimar al principalei unităţi medicale din judeţ şi reprezintă o metodă de destresare, mai ales că anul acesta tema aleasă pentru a marca Ziua Mondială a Sănătăţii este depresia: „Avem nevoie de mai multă veselie în viaţa noastră şi de mai puţină încrâncenare. Culmea e că ne dăm seama cât de tare ne afectează stresul şi răutatea, dar e mai uşor să cădem pradă acestora. Optimismul se cultivă şi e bine să ieşim din tipare din când în când. Să fugim de singurătate şi de gândurile negre”, a spus Mariana Iancu.

Din cauza vremii, manifestarea stabilită pe 7 aprilie în Piaţa Unirii a fost reprogramată azi, însă acţiunea a fost marcată vineri şi în holul Direcţiei de Sănătate Publică, unde s-a făcut un flashmob, spre încântarea tuturor participantelor: „Foarte, frumos, de ce nu? Marcăm într-un fel ziua asta! Mai greu la vârsta şi greutatea mea, dar am venit să facem mişcare. Meneaito – Meneaito, dansul pe care îl cunoaşte toată lumea. Sinceră să fiu aş fi preferat o zi liberă, dar este bine şi aşa de ziua asistentelor.”

Anul acesta, de ziua mondială a sănătăţii se atrage atenţia asupra depresiei şi altor afecţiuni psihice, precizează asistentul principal Veronica Nica: „Încercăm să facem populaţia să conştientizeze că depresia, deşi este o problemă de sănătate gravă, poate fi depăşită prin comunicare cu persoane apropiate, cu specialiştii. Nu este o ruşine să ne adresăm psihiatrilor, psihologilor, important este să solicităm ajutor ori de câte ori avem nevoie.”

Comunicarea prin dans şi asocierea în orice fel de activitate sportivă reprezintă o terapie în sine, apreciază instructorii de dans şi aikido, parteneri în proiect: „Categoriile de mişcare, că este aerobic sau alergare simplă, prin parc, indiferent de forma de mişcare, ajută la destresare. În primul rând să fim mai calmi. Să avem grijă la respiraţie, postură, şi restul vine de la sine.”

Întâlnirea şi invitaţia la mişcare organizate de Ziua Sănătăţii au fost reluate marţi dimineaţă, în aer liber, şi pot deveni o constantă în viaţa slobozenilor, în funcţie de interesul acestora.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.