Garsoniere pentru medici, la Slobozia

0

ATN_4167

Consilierii locali din Slobozia au aprobat aseară transmiterea în administrarea spitalului judeţean a 3 garsoniere pentru a fi date în folosinţa unor medici specialişti.
Preţul chiriei a fost stabilit la 48,66 de lei pe lună, sumă din care, conform prevederilor în vigoare, 80% se va constitui venit pentru unitatea spitalicească, iar 20 de procente vor intra în bugetul local.
Tariful foarte mic pentru închirierea locuinţelor de serviciu, perceput de autoritatea locală, urmăreşte sprijinirea medicilor, astfel încât aceştia să rămână să profeseze şi să se stabilească în Slobozia.
În ultimii ani, specialiştii tineri din spitalul judeţean de urgenţe au primit până la 200 de euro pe lună pentru plata chiriei unei locuinţe, însă Camera de Conturi a apreciat că sumele alocate de la bugetul local au fost acordate în afara cadrului legal, pentru că unitatea medicală se află în administrarea consiliului judeţean şi nu a primăriei.
Astfel, medicii care au primit bani de chirie au fost puşi să-i restituie, iar cei care au refuzat au fost daţi în judecată pentru recuperarea sumelor. În aceste condiţii, doi dintre specalişti au plecat la alte spitale, din Constanţa şi Bucureşti.

Tot pentru medici, în Slobozia se construieşte un bloc ANL cu 12 locuinţe, dintre care un singur apartament şi restul garsoniere, în condiţiile în care mai mulţi specialişti sunt familişti cu unul sau doi copii.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj