În lipsa unui cadru medical calificat, Prim ministrul Dacian Cioloş a acordat îngrijiri medicale unei eleve de la Liceul Teoretic Carol I din Feteşti

0

lknkln

Fata a leşinat în timpul festivităţii de deschidere a anului şcolar şi a fost scoasă pe braţe de colegi şi aşezată pe o bancă unde a fost stropită cu apă. Pe lângă elevi şi fotografii din suita lui Dacian Cioloş, toată asistenţa s-a uitat pasivă fără să încerce să cheme un cadru medical calificat pentru o minimă asistenţă de specialitate. Incidentul a scos la suprafaţă lipsa cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ. „ Avem cabinet medical alături, la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu, care deserveşte inclusiv Liceul Teoretic, deci există cabinet medical. Într-adevăr nu sunt cadre medicale pentru a asigura asistenţa, dar acest lucru se discută cu Direcţia de Sănătate Publică”, a spus inspectorul general şcolar Luminiţa Barcari.
Culmea este că în CAMPUSUL ŞCOLAR inaugurat în primăvara acestui an sunt prevăzute două cabinete medicale, unul generalist şi unul stomatologic, nedotate însă, la fel ca întreaga construcţie. „Am înţeles că nu s-a putut organiza licitaţia înainte de a se recepţiona clădirea. Important este că aceste clădiri existe, sunt finalizate şi înţeleg că contractul pentru dotare care e controlat de Primărie, se va finanţa din bugetul local, se va finaliza în lunile octombrie-noiembrie. Sigur că bine ar fost să avem dotările şi să începem cu totul anul şcolar, dar înţeleg că alte două proiecte similare din judeţ nu au fost nici măcar terminate”.
În vizita prin camerele goale ale Campusului şcolar de la Feteşti, Prim Ministrul şi-a reamintit de viaţa de liceean şi cu nostalgie de perioada petrecută la internat. La Carol I din Feteşti sunt prevăzute în internat 96 de locuri, dar deocamdată nu există nicio cerere. Campusul, finalizat în 10 ani de la proiectare, prevede 10 săli de clasă, 10 garsoniere pentru cadrele didactice navetiste, un internat, o sală de sport şi două terenuri artificiale, plus o cantină. Deocamdată, rămân nefolosite.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.