În pragul iernii, căminele de asistenţă socială sunt luate cu asalt

0

batrani

În pragul iernii, căminele de asistenţă socială şi îngrijire a persoanelor cu dizabilităţi şi bătrânilor singuri sunt luate cu asalt. Constant, pe listele de aşteptare sunt peste 50 de cereri, iar singura posibilitatea de a prinde un loc în centrele de stat este decesul unui rezident.

Cele peste 300 de locuri existente în centrele de îngrijire şi asistenţă socială din Ialomiţa se dovedesc insuficiente pentru bătrânii singuri şi neputincioşi. Şef serviciu în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială, Niculae Badea, precizează că multe dintre cereri sunt pentru preluarea în îngrijirec a unor persoane cu dizabilităţi.
Solicitări sunt şi din partea bătrânilor singuri, ai căror copii sunt plecaţi în străinătate.
Cel mai mare cămin se află chiar în Slobozia şi se adresează ialomiţenilor din toate categoriile de vârstă, cu probleme de sănătate.
În Ialomiţa funcţionează 4 centre de îngrijire şi asistenţă socială pentru bătrâni şi persoane cu dizabilităţi. Două dintre ele, de la Movila şi Balaciu au fost construite cu fonduri nerambursabile, iar cel de la Fierbinţi-Târg a fost înfiinţat în fosta unitate medicală, după închiderea acesteia. Toate sunt ocupate la capacitate maximă.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.