În urma protestelor de anul trecut, pescarii din zona Borduşani-Stelnica s-au ales cu dosare penale

0

pescari

Pe parcursul anului trecut, asociaţiile de pescari din zona Feteşti, Făcăeni, Stelnica şi Borduşani au iniţiat un miting în comuna Borduşani. Acţiunea de protest a urmărit mai multe obiective, printre care şi interzicerea de a se mai pescui pe Braţul Borcea pentru că nu aveau un punct de predare a peştelui în zonă.
În urma acestui protest, şefii asociaţiilor s-au ales cu câte un dosar penal instrumentat de către poliţiştii Postului de Poliţie Stelnica. Dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, aflându-se în curs de cercetare.
Anchetatorii îi acuză pe preşedinţii asociaţiilor de pescari că nu au predat peştele prins, deoarece nu au făcut dovada cu nici un act în acest sens.
În apărarea lor, pescarii spun că nu au prins nici un peşte în perioada respectivă şi de aceea nu aveau ce dovadă să facă.
Pentru a evita aceste probleme pe viitor, în comuna Borduşani s-a deschis o pescărie unde pescarii pot preda peştele în condiţii igienice şi respectând legea. Unitatea la care este predat peştele a fost făcută după toate standardele europene din acest domeniu, iar asociaţiile de pescari s-au transformat în fundaţii.
Elena Georgescu, Tribuna Ialomiței

Lăsați un mesaj