Gheorghe Ungureanu, trimis în judecată de DNA pentru noi infracţiuni economice

0

gheorghe ungureanu

 

Poveştile penale ale poetului Ungureanu Gheorghe continuă şi în 2015. Primele rânduri pe 2015 au fost scrise încă din prima lună a acestui an, când poetul penal a fost condamnat de Tribunalul Brăila pentru evaziune fiscală.
Potrivit rechizitoriului din acel dosar penal, în perioada 2007- martie 2011, inculpaţii Balaban Nicuşor, Gheorghe Florică şi Ungureanu Gheorghe al nostru, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale cu activitate de comerţ cu cereale, au omis să înregistreze în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se, astfel, de la plata impozitului pe profit şi a TVA datorate bugetului de stat, în sumă totală de 6.119.766,53 lei (echivalentul a 1.665.525,65 euro). Întrucât prejudiciul a depăşit milionul de euro, Ungureanu al nostru a ajuns în atenţia procurorilor DNA. Dar, asta nu a fost o problemă prea mare pentru poetul penal, el fiind un client fidel al acestora. Atât de des l-au văzut procurorii anticorupţie pe Ungureanu, încât, probabil, au ajuns să-i cunoască până şi vocea la telefon.
De ce spunem că este client cu ştate vechi pe la DNA? Păi, Ungureanu a fost, în 2001, primul inculpat arestat de procurorii Parchetului Naţional Anticorupţie, căci aşa s-a numit instituţia la înfiinţare.
După câteva vizite pe la parchetele locale, nu de curtoazie, ci tot pentru a da cu subsemnatul, Ungureanu a ajuns iarăşi să îşi dea întâlnire cu procurorii anticorupţie. Anul de graţie 2013 l-a găsit pe Ungureanu în aceeaşi postură, de persoană anchetată de DNA. De data asta de DNA Bucureşti, care l-au interceptat în timp ce discuta cu Tache Cornel, fostul şef al Serviciului Investigare Fraude din cadrul IPJ Ialomiţa. Procurorii DNA l-au săltat pe Ungureanu din staţia Rompetrol Slobozia, l-au dus la Bucureşti unde i-au pus în vedere: torni tot sau te săltăm. După ce l-au dotat cu aparatură şi cu bani marcaţi, Ungureanu a contribuit la arestarea lui Tache. Acesta din urmă îi promisese că îi rezolvă alt dosar penal pe care Ungureanu îl avea la SIF Călăraşi, tot pentru evaziune fiscală. De asemenea, Ungureanu a turnat şi un inspector al DSV Ialomiţa, căruia îi dăduse o şpăguţă de 1000 de lei.

2015, anul în care i se înfundă lui Ungureanu?
La începutul acestui an, poetul penal a fost luat iar pe sus de procurorii DNA. De data aceasta este vorba despre structura centrală. În data de 15 ianuarie, procurorii anticorupţie l-au pus pe Ungureanu sub control judiciar. Zilele trecute, aceiaşi magistraţi l-au trimis în judecată pe poetul penal pentru faptele pentru care au cerut punerea lui sub măsura preventivă. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Tribunalului Ialomiţa, sesizarea instanţei de judecată s-a făcut cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Acest lucru înseamnă că Ungureanu a fost băiat bun şi şi-a recunoscut vinovăţia, ba mai mult, a mai şi turnat pe altcineva pentru a-şi asigura o pedeapsă mai uşoară. Însă, ţinând cont de câte condamnări are la activ, este foarte posibil ca Ungureanu să ajungă în spatele gratiilor. Dar, dacă va ajunge acolo nu va sta mult, că se apucă de scris un volum, două-trei de poezii, că doar are experienţă, şi va ieşi înainte de termen pentru bună purtare.
Elena Georgescu, Tribuna Ialomiței

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.