Incendiu la fondul forestier de pe raza comunei Ciochina

0

Un apel primit la dispeceratul inspectoratului ieri, în jurul orei 14.15, anunţa producerea unui incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Ciochina. Echipajele ajunse la locul intervenţiei au constatat însă că focul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 4 ha de teren pe care se aflau puiet de plop şi pădure de salcâm. Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru stingerea inceniului cu două autospeciale cu apă şi spumă, încadrate cu 3 ofiţeri şi 11 subofiţeri.De asemenea, pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au acţionat voluntari ai SVSU Căzăneşti cu o autospecială de stins incendii, precum şi 16 lucrători de la Ocolul Silvic.
Cel mai probabil, focul a pornit de la scânteile produse de un scurtcircuit la linia de înaltă tensiune, care au aprins vegetaţia uscată din zona respectivă. Circa 2,5 ha de puiet de plop şi 1,5 ha de pădure de salcâm au fost distruse de flăcări, incendiul fiind lichidat după aproximativ 4 ore.

BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “BARBU CATARGIU” al Judetului IALOMIŢA, Compartimentul Informare si Relatii Publice.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.