Infotrafic / Carosabilul umed creşte riscul de accident rutier

0

Întrucât pe majoritatea arterelor judeţului carosabilul este umed, îngreunând astfel circulaţia, Poliţia recomandă conducătorilor auto ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. Totodată, în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească  prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

De asemenea, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Inspector de poliţie SALAORU DANIELA, compartiment relatii publice IPJ Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.