La Ograda a avut loc în acest week-end a opta ediţie a „Crosului tineretului” iniţiat de atleta de performanţă Tudoriţa Chidu

1

_DSC5937

Crosul tinerilor organizat în comuna Ograda se desfăşoară pe teren accidentat, respecând ad-litteram definiţia competiţiei. „Este un traseu pe câmp, marcat corespunzător, iar noi, cei din rural, avem nevoie de astfel de competiţii. Le mulţumesc colegilor mei care au venit pentru că altfel e greu când ne întâlnim doar la concursurile din oraş, unde există copii care fac pregătire la cluburile sportive şi este mai greu pentru noi să ne integrăm printre ei. Aşa mergem prin rotaţie în diverse localităţi şi oferim copiilor prilejul de a concura, ceea ce, pe lângă mişcare, presupune şi o anumită pregătire”, a precizat Tudoriţa Chidu, profesoară la Şcoala din Ograda.
La start s-au aliniat, pe categorii de vârstă, peste 100 de elevi, de la clasele a doua până la a opta, şi au alergat pe distanţe cuprinse între 300 şi 800 de metri. Pentru fraţii Fernolend, Andrei Florin şi Ana Maria, sportul este tradiţie de familie. „Am luat locul I, amândoi. Noi mai avem o soră, clasa a 9-a care are numai cupe de premiul întâi. Ea face şi baschet, iar tata a jucat fotbal 4 ani. Şi eu vreau să ajung fobalist, la Dinamo, că îmi place să alerg, să joc fotbal şi să pescuiesc” spune dintr-o suflare băieţelul de clasa a doua.
Printre concurenţi se numără şi cele 3 surori Boll, de origine olandeză, care au câştigat la categoriile lor de participare. În paralele fetele fac şi handbal, după cum precizează Sophie: „ Anul trecut la Ograda am luat tot locul I, am fost şi la naţionale la atletism şi am luat locul II, dar îmi place mai mult handbalul.”
Copiii au fost însoţiţi de profesorii de educaţie fizică şi sport, dar şi de părinţii care au înţeles că mişcarea trebuie încurajată. „Dimineaţă s-a trezit şi mi-a zis: hai mami, hai mami! Îi place şi sportul, şi dansurile populare, şi noi îl încurajăm că e mai bine decât să stea la televizor sau la calculator”, spune mămica lui Dragnea George Alexandru.
Antrenorul Gheorghe Neacşu apreciază că doar prin încurajarea sportului de masă se pot depista atleţii campioni care să reprezinte cu succes România în lume. „Atragem şi angrenăm copiii pentru mişcare şi sănătate, pentru că noi mergem în continuare după dictonul latin: mens sana in corpore sano!”
Toţi câştigătorii au primit cupe şi diplome de participare, iar printre susţinătorii competiţiei se numără şi primarul Lilian Valentin Badea: „ Eu cred că a venit momentul să creştem această competiţie. La a opta ediţie este o tradiţie, dar avem nevoie de participare mai numeroasă, de selecţie şi susţinere efectivă a copiilor cu potenţial pentru atletism. Eu asta cred că trebuie să se întâmple în continuare.”
Tudoriţa Chidu este cea mai reprezentativă atletă a judeţului Ialomiţa, medaliată la nivel european şi mondial în probele de 1500 şi 3000 de metri, dar şi la cros. De 8 ani, sportiva din Amara este profesoară titulară la Şcoala din Ograda, iar pentru susţinerea sportului prin programe concrete în Ialomiţa candidează pe lista PSD la Consiliul Judeţean.

1 comentariu

  1. Doamna Profesoara nu a fost prezenta pana acum cu activitati, dar acum de cand a intrat in gasca PSD alaturi de Morar vrea si ia undeva sus probabil alaturi de Morar, cum dealtfel si duduia de la DGASPC Micu care sta alaturi de Morar. Tot respectul pentru Tudorita dar pentru Micu lasa.ma

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.